UHAPŠEN TRENER PSŽ-a Veliki skandal u Francuskoj, Galtije optužen za rasizam
Foto: AP

Kristof Galtije uskoro više neće biti trener Pari Sen Žermena, a priča se da će ga naslediti Luis Enrike, ali u ovom momentu ima veće probleme od smene na Parku prinčeva.

Prijava o diskriminaciji zbog kojih je uhapšen datiraju još iz vremena kada je bio trener Nice u kojoj je proveo godinu dana pre dolaska u Pariz.

Kako navode francuski mediji, Galtije je uhapšen sa svojim sinom Džonom Valovićem Galtijeom koji radi kao njegov savetnik, a u sklopu istrage o navodnoj diskriminaciji na rasnoj i verskoj osnovi.

Galtije u policiji može da bude zadržan najduže 24 sata, dakle do 8.45 u subotu ujutru nakon čega mora da bude doneta odluka o njegovom hapšenju ili puštanju na slobodu do saslušanja pred sudom.

Kako je izvestio L’Ekip, Galtije i njegov sin optuženi su za rasizam i rasističke uvrede od strane sportskog direktora Nice Žuliena Furnijea.

Navodno, Galtije je u više navrata tokom godinu dana rada u Nici iznosio diskriminišuće, rasističke i islamofobične uvrede na račun drugih osoba.

Trener je od samog početka odbacivao sve optužbe i čak je podneo žalbu na prijavu sportskog direktora svog bivšeg kluba.

Ovim povodom već je saslušan veći broj igrača Nice, a svoj iskaz su dali i predsednik kluba Žan-Pijer River i pomoćni trener Didije Digar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading