CEO SVET PRIČA O NJEMU Nokautirao je gomilu huligana braneći porodice igrača, postao heroj čitave Engleske, evo ko je popularni Knolsi (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

To je postao jer je herojski sprečio huliganski napad na „civile“, obične gledaoce, uključujući i porodice igrača suparničkog kluba, što je šokiralo fudbalski svet.

Nakon što je Vest Hem u revanšu polufinala Konferencijske lige pobedio AZ sa 1:0 i tako se plasirao u finale ukupnim rezultatom 3:1, njegovi fudbaleri su na terenu proslavili istorijski uspeh. Ali onda su bili užasnuti onim što su videli na tribinama... huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine i u pokušaju da prodru do navijača Vest Hema na drugom kraju stadiona pojurili ka boksu i napali porodice gostujućih igrača.

Policija i redari su reagovali tromo i sporo, pa su ljuti igrači Vest Hema počeli da se organizuju.

Na snimku se vide Majkl Antonio i Flin Dauns kako skaču preko bilborda i tuku se sa obezbeđenjem kako bi upali u ložu i spasli porodice od huligana koji su ih napali. Fudbaleri Vest Hema pokušali su da dođu do svojih najmilijih da ih zaštite, ali nisu uspeli. Zato je jedan bivši fan "Hammersa# to uradio neverovatno hrabro i efikasno.

Praktično na vrhu stepenica koje vode do tribine, stao je na liniju horde holandskih mladih huligana i pesnicama ih obarao jednog po jednog i tako sprečio ko zna koliko ozbiljne posledice. Ubrzo je stiglo pojačanje koje je odbilo nalet Holanđana, a čim su na društvenim mrežama objavljene fotografije impresivnog nastupa krupnog i ostarelog navijača Vest Hema, mnogi navijači su ga odmah prepoznali:

-E, to je Knolsi, legenda Englezi stoje od 80-ih!

 

 

Čovek koji živi za Vest Hem!" Javili su se i oni koji su bili u neposrednoj blizini haosa i svedočili da je Knolsi od napada spasao devojku Tila Kerhera, defanzivca voljenog kluba. Tada se oglasila supruga golmana Vest Hema Alfonsa Areole, koja je otkrila da ju je i on spasao od napada: „On je najveći heroj Vest Hemove istorijske večeri.

Engleski mediji su popularnog Knolsija odmah nazvali „Anđeo Alkmara“, a posetio ga je Dejli mejl i otkrio njegovo ime, godine i niz drugih zanimljivosti. Spasitelj porodice igrača Vest Hema zove se Kris Nol, ima 58 godina, četvoro dece, električar je i oporavlja se od operacije ugradnje veštačkog kuka. On je novinare dočekao sa modricom na oku i crvenim ogrebotinama na licu i odmah im rekao:

-Nisam heroj, samo sam uradio šta sam morao. I nije tačno da sam se ja jedini odbio od napadača. To je uradio i drugi momak. Samo ne volim nasilnike, one koji napadaju slabiji i morao sam da učinim sve da pokušam da ih zaustavim. Tako sam vaspitao svoje četvoro dece. Oni će uvek ustati u odbranu žena, dece i slabih.

 

 

Objasnio je i šta je impresioniralo sve koji su ga videli u akciji protiv desetina huligana: „Mislio sam da je najbolji način da se branim napad. Nisam želeo da im dozvolim da dođu do onih iza mene i da ih napadnu. drugi navijači Hamers su došli u Alkmar mirno, sa porodicom, sa zetom i prijateljem, ali onda sam video ultrase AZ-a kako se okupljaju i kreću u napad na tribinu naših navijača.

-Bili smo im na putu, pa su i oni odlučili da nas napadnu, ali sam mislio da bi bilo najbolje da stanem na vrh stepenica koje vode do naše tribine i odbiju se od njih jednog po jednog. Naravno da su me udarili, ali to mi je bila namera. Da primam udarce dok ne stigne pojačanje. Odbio sam najmanje četiri, ali su dvojica došla iza mene i udarila me nekoliko puta u lice.

Knolsi želi da žestoko demantuje priču koja se pojavila na društvenim mrežama da je on huligan stare škole koji je bio član zloglasne Inter Citi Firm: „Nikada nisam bio u nevolji, ja sam samo običan Vest Hem navijač sa godišnjom ulaznicom, redovne utakmice na domaćem terenu.Ne idem često na turneju jer moja žena ne bi bila srećna zbog toga.Vidi kakav sam ja 'huligan' Vidiš ovaj veliki ožiljak na mom desni kuk. To je od nedavne operacije gde mi je ugrađen veštački kuk!"

Konačno, Knolsi je rekao:

-Ne želim da ovaj ružan napad na nas zaseni fantastično veče u kojem je Vest Hem pobedio u istorijskom finalu Evropskog kupa. Jedino mi je žao što nisam mogao da dobijem karte za tu utakmicu, koju ćemo igrati u Pragu za dve nedelje. da igramo protiv Fiorentine. Mnogo bih voleo da budem na toj utakmici. Nadam se da neće biti nereda i da ćemo samo uživati u fantastičnoj utakmici.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading