PREPOROD "ROSONERA" KRENUO JE SA "MARAKANE" Beogradom se orilo "UEFA mafia", Đokićev gol za erupciju i (ne)zasluženo učešće Milana u Ligi šampiona (VIDEO)
Foto: EPA/EPA

 

Fudbaleri Milana plasirali su se, sasvim zasluženo, u polufinale Lige šampiona. Njihovo prvo od 2007. godine, a baš ta godina ustaće upamćena kako u Italiji, tako i u Srbiji.

Mnogi su zaboravili da je Milan tu sezonu započeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a da je prvi rival "rosonerima" bila Crvena zvezda, da bi kasnije te sezone osvojiti pehar.

Podsetimo, italijanski velikan bio je kažnjen oduzimanjem bodova zbog nameštanja utakmica u Seriji A, pao je na tabeli, ali mu je UEFA u poslednji čas ipak dozvolila da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, tako su se roso-neri gotovo jedva sakupili za dvomeč sa Crvenom zvezdom. Tada je čitav stadion skandirao "UEFA mafija".

Milan - Crvena zvezda 1:0

San Siro, Milano, 9. avgust 2006. Prvi meč plej-ofa Lige šampiona. Gledalaca: 70.000. Strelac: Inzagi u 22. minutu.

Milan: Dida, Kafu, Kostakurta, Šimić, Gatuzo, Sedorf, Pirlo, Kaka, Seržinjo, Inzagi, Đilardino. Trener: Ančeloti.

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta, Pantić, Gaj, Biševac, Janković, Perović, Kovačević, Georgiev, Milovanović, Žigić. Trener: Bajević.

Crvena zvezda - Milan 1:2

"Marakana", Beograd, 22. avgust 2006. Revanš meč plej-ofa Lige šampiona. Gledalaca: 50.000. Strelci: Đokić u 80 - Inzagu u 28. i Sedorf u 79. minutu.

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta, Biševac, Gaj, Pantić, Kovačević, Milovanović, Janković, Georgijev, Žigić, Đokić. Trener: Bajević.

Milan: Dida, Kafu, Kostakurta, Šimić, Seržinjo, Gatuzo, Pirlo, Sedorf, Kaka, Inzagi, Đilardino. Trener: Ančeloti.

Milan će u svom novom polufinalu Lige šampiona, prvom od te 2007. godine, igrati s pobednikom dvomeča Inter - Benfika (prva utakmica 2:0). Polufinala su na programu 9/10. i 16/17. maja, a finale 28. maja u Istanbulu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading