NOVI SKANDAL U JUVENTUSU Dibala tuži "staru damu", umešan i Vlahović
EPA/Alessandro Di Marco

Argentinski fudbaler Paolo Dibala podneo je tužbu protiv Juventusa za dugovanje od 50 miliona evra.

Mnogo se poslednjih meseci priča o situaciji u Juventusu, jasno je svima da su čelnici Stare dame "mutili" poslednjih godina što je dovelo do kazne u Seriji A. Velikanu iz Torina oduzeto je 15 bodova, situacija nije sjajna, a po pisanju "Korijere dela Sere" mogla bi da bude još gora. 

Naime, Paolo Dibala podneo je tužbu protiv Juventusa tešku 50 miliona evra. Argentinac je u finišu prošle sezone dogovorio novi petogodišnji ugovor sa Starom damom, ali se uprava kluba predomislila te je sporazum propao. 

Da li Dibala ima pravo na to još uvek nije poznato, ali su gotovo svi italijanski mediji preneli da je Argentinac siguran u svojoj nameri da naplati propali dogovor. Tim povodom za "Koriere dela Sera" govorio je advokat Paola Dibale - Luka Ferari. 

- Razlika između fiksne plate dogovorene po osnovu obnove ugovora sa Juventusom (69.652.000 evra bruto) i one predviđene po ugovoru sa Romom (20.155.000 evra bruto) - objasnio je Ferari kako se došlo do cifre od skoro 50 miliona evra. 

NOVI SKANDAL U JUVENTUSU Dibala tuži

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

 

 

U čitav slučaj menadžer Paola Dibale umešao je i Dušana Vlahovića. Po rečima Luke Ferarija, Juventus je promenio odluku tokom zimskog prelaznog roka kada su se, kako kaže "kladili na Vlahovića". 

- Dve strane su se dogovorile o produžetku saradnje tokom jeseni 2021. godine po svakom elementu, a u trajanju od pet sezona. Finansijska naknada iznosila je 9.200.000 evra, što je 17.413.000 evra bruto, kao i promenljive nakande od devet ponusa u maksimalnom iznosu od 4.900.000 evra. Ipak, do potpisa nije došlo jer agent Paola Dibale, Horhe Antun, nije bio upisan u registar agenata u Italiji - objasnio je Ferari. 

Ideja Paola Dibale je da naplati razliku u konačnom prihodu u odnosu na dogovor sa Juventusom i trenutna primanja u Romi. Argentinac je letos potpisao trogodišnji ugovor sa "vučicom", a razlika između tog posla i propalog ugovora sa Juventusom iznosi tačno 50.000.000 evra!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading