IZBORI ZA PREDSEDNIKA FSS Fudbalski ustanak u Srbiji: Svi za Džaju!
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

 

Ovo su rečenice koje je izgovorio nekadašnji fudbaler i saigrač Nemanje Vidića, Dragan Mladenović, koji je možda na najbolji način opisao izbornu trku u Fudbalskom savezu Srbije.

Nakon što je Vidić najavio da će podneti kandidaturu za predsednika FSS, a Dragana Džajića je kao delegata imenovala Crvena zvezda, Džaja samim tim ispunjava uslove za kandidata.

Dragan Džajić planira da podnese kandidaturu, a kada to učini izneće u javnost plan, odnosno imena saradnika koji će mu pomagati na putu oporavka FSS.

IZBORI ZA PREDSEDNIKA FSS Fudbalski ustanak u Srbiji: Svi za Džaju!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ono što je Mladenović apostrofirao, Džajić već ima, a to je podrška naša dva najveća kluba u državi.

Kako saznajemo Partizan vidi Džaju kao prihvatljivo rešenje, a kako i ne bi kada legendarni fudbaler nikada nije imao problema sa crno-belima i uvek se prema rivalu ophodio džentlmenski.

Fudbalska Srbija je jasna: Samo Džajić dolazi u obzir

Deluje da je i fudbalska Srbija na strani Džajića jer prethodnih dana ozbiljno "kuva" u regionima Zapadne i Istočne Srbije, odnosno Vojvodine odakle poručuju: "Samo Džajić dolazi u obzir i niko drugi".

Vidićevi zemljaci iz njegovog rodnog Užica, odnosno ekipe Jedinstva iz Krčagova ne znaju kako će to Nemanja da spase srpski fudbal, a klubu u kom je počeo karijeru nije se setio, makar na trenutak. Od nekadašnjeg fudbalera Užičani nisu dobili ni loptu, a kamoli nešto više.

Legenda o kojoj su pričali Pele i Euzebio

IZBORI ZA PREDSEDNIKA FSS Fudbalski ustanak u Srbiji: Svi za Džaju!

FK Crvena zvezda

 

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.


Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. 

O njegovim fudbalskim kvalitetima najbolje svedoči činjenica da su ga hvalili lično Euzebio i Pele, dve fudbalske ikone.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Za sve to vreme pokazao se kao sjajan lider i van terena. Svakodnevno je prisutan na "Marakani" i neko je ko pomaže klubu i prati celokupna dešavanja u srpskom fudbalu.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku. Nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u Džajinu čast.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Nes

15.02.2023 18:22

Poštujem Džaju, ali mislim daje bolje neko mladji.

Maša

15.02.2023 21:53

@Nes - Tačno. Jesam zvezdaš ali mislim da je Djajića bilo dosta. Hoćemo nekog mladjeg. Pa zašto ne i Vidić.

Dragan

16.02.2023 00:21

@Maša - Samo mlade kao sto je Vidic ,jer ovi su bili i videli smo gde nam je fudbal,bruka i sramota.

Boki

15.02.2023 22:37

Džajino je vreme prošlo,jedino bi mogao da zameni Terzića,kao i Bjekovićevo.Svi za Vidića.

Ljupče

16.02.2023 01:02

Џајићу свака част, али предност има Видић.