VRAĆA SE SIMO KRUNIĆ Poznati trener ponovo u srpskom fudbalu
Foto: Marko Metlaš

Čuveni trener, Simo Krunić vraća se u srpski fudbal. Čovek koji je sedeo na klupama mnogobrojnih naših klubova ima novi zadatak, a to je da vrati OFK Beograd u Prvu ligu Srbije. 

Sportski direktor Romantičara, Andrej Mrkela imenovao je danas Krunića na mesto novog trenera, a on će prvi trening sa fudbalerima odraditi u sredu 18. januara. 

- Želeli smo trenera sa iskustvom i rezultatima iza sebe. Krunić ispunjava takve kriterijume. Tražili smo i trenera koji će prihvatiti tešku obavezu da OFK Beograd vrati u viši rang. Kruniću nas je uverio da je takav zahtev motiv više da se vrati u klub - rekao je Mrkela.

Murinjo: Roma neće angažovati nove igrače u zimskom prelaznom roku

Kada govorimo o Krunićevom minulom radu, karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru, a od 1992. do 1994. godine bio je deo i OFK Beograda. Tokom karijere nastupao je i za klubove iz Južne Koreje i Grčke, kao i u Čukaričkom. 

Na mestu trenera je tokom 2009. godine već bio trener OFK Beograda, a najveći uspeh mu je osvajanje Kupa Srbije sa Jagodinom četiri godine kasnije. Poslednji put radio je u Radniku iz Surdulice.

- OFK Beograd mi je pomogao u najtežem periodu karijere. Dugo godina sam čekao priliku da se odužim. Situacija u klubu je teška, ali se iz dana u dan menja na bolje. Imamo dva meseca da napravimo ekipu koja će se uključiti u borbu za plasman u Prvu ligu. Verujem da ćemo uspeti - izjavio je Simo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading