SVE JE IZAŠLO NA VIDELO Otkriveno koliko je Srbija zaradila od Svetskog prvenstva
AP Photo/Luca Bruno

FSS je u Staroj Pazovi održao sednicu na kojoj je doneto nekoliko odluka. Pre svega toga je direktor serniorske reprezentacije Stevan Stojanović podneo izveštaj o radu i rezultatima "orlova" od momenta dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora, pa sve do učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru. Članovi Izvršnog odbora su zaključili da je ostvaren željeni cilj, a to je bio plasman na Mundijal.

Objavljen je i finansijski izveštaj koji je predstavio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, a koji se tiče šampionata u Kataru.

- Ukupni prihodi su 11,853,364 dolara, rashodi su 7,751,398 dolara, što znači da je ostvaren prihod od 4,101,965 dolara. Članovi IO usvojili su izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali su da su ostvareni zavidni prihodi i da se u isto vreme vodilo računa o svakom utrošku - navodi se u saopštenju FSS.

SVE JE IZAŠLO NA VIDELO Otkriveno koliko je Srbija zaradila od Svetskog prvenstva

Foto: FSS

 

 

Uz to je doneta odluka o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara. Takođe, doneta je odluka i o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti od 2,506,000 evra koji će biti raspodeljeni na 14 klugova Superlige koji će dobiti po 179,000 evra. Deo toga, po 74,564 evra, odnosno 10,650 evra po klubu biće raspodeljeno u sedam klugova Superlige za žene, a deo nagrade ostvarene plasmanom na Mundijal biće solidarno podeljeno ženskim klubovima Superlige i Prve lige Srbije, ukupno 18 klubova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
nele

27.12.2022 22:32

i od tih 7 miliona najviše uzeli Piksi, Bjekovic,....naka sami grade nacionalni stadion ako im treba.