NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA Martinez je prvo napao Mbapea, a sada je na meti Argentinca i fudbaler Reala (VIDEO)
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Emilijano Martinez je nastavio da se podsmeva Francuzima posle pobede Argentine nad njima u finalu Svetskog prvenstva, golman tvrdi da je Orelijen Čuameni krivac za poraz "trikolora". Čuvar mreže Aston Vile se uz osmeh i odlično raspoloženje obratio navijačima u svom rodnom gradu Mar del Plati. 

-Kada sam odbranio prvi penal u finalu, znao sam da će drugi fudbaler biti veoma nervozan. Pokušao sam da mu uđem u glavu tako što sam bacio loptu na drugi kraj terena, pričao sam sa njim i on je promašio gol, sve je sj*bao - rekao je Martinez pred brojnim navijačima.

Emilijano Martinez odbranio je u 121. minutu finala zicer Kolo Mouaniju, a onda je u prvoj penal seriji "skinuo" jedanaesterac Kingsliju Komanu. Nakon njega šutirao je Orelijen Čuameni koji je promašio čitav gol, tada je bilo jasno da je Argentina svetski šampion. Od tog trenutka Martinez slavi pobedu svoje ekipe brojnim neumesnim šalama na račun francuske strane, uključujući i mahanje lutkom sa likom Kilijana Mbapea kome je nakon finala u svlačionici održao minut ćutanja, zbog čega su ga neki označili kao „najomraženiji čovek u fudbalu“. Martinez je bio žestoko kritikovan što je izbacio loptu pre penala Čuanemija, a istorijski promašaj proslavio je plesom, koji je potom ponovio za domaću publiku u domovini.  

BOGATSTVO ZA KOMAD ODEĆE Mesi dobio bogatu ponudu za ogrtač iz Katara

Emilijano je osvojio Zlatnu rukavicu na Mundijalu, koju je nakon dodele priznanja stavio na međunožje i okrenuo se prema navijačima. Ovu nagradu zaslužio je posle odličnih odbrana protiv Holandije i Francuske kada se pobednik birao nakon izvođenja penala.

Osim što je ismevao Francusku, golman je nastavio da izražava divljenje i saigraču Lionelu Mesiju, dodajući:

-Moj poslednji san kao golmana bio je da najboljem na svetu dam titulu svetskog prvaka“. On je takođe strastveno govorio o motivaciji koja stoji iza pobede Argentine, rekavši: -Svaku utakmicu koju smo igrali rekli smo da igramo za narod. Kad noge nisu mogle, srce je uvek išlo korak napred.

Očekuje se da će Martinez propustiti meč Aston Vile u Premijer ligu u nedelju protiv Liverpula, a još uvek se ne zna kada će se vratiti. Uprkos njegovim ludorijama, pokazao je sjajne poteze na golu, tako da nije isključeno da će drugi klubovi da pokažu interesovanje za njegove usluge. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading