HRVAT IGRAO S PIKSIJEM U ZVEZDI, SAD GA BRUTALNO NAPAO Prvo psuje, pa prebacuje krivicu na igrače, zbog toga su mu okrenuli leđa
EPA/Friedemann Vogel

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Zoran Vujović smatra da Srbija na Mundijalu u Kataru nije ni zaslužila da prođe grupnu fazu.

Proslavljeni fudbaler koji je godinama igrao za Hajduk otišao je u Francusku 1986. godine, a vratio se u Jugoslaviju 1989. i odigrao jednu sezonu za Crvenu zvezdu. Tada je u Beogradu bio saigrač sa Draganom Stojkovićem Piksijem, koga je sada oštro kritikovao zbog nastupa na Svetskom prvenstvu.

- Svako od nas ima očekivanja i to je logično i ljudski. Od njihovog očekivanja jedino je to ostalo. Oni ni u glavi, ni tehnički, ni taktički nisu bili spremni za ovo takmičenje. Natpisi kako su 'skakali' jedan drugom po ženama, da li je to trebalo da procuri u javnost? Osim toga, imaju jako slabu odbranu. Nisu zaslužili. Kada želite drugome da mu krava crkne, odnosno da izgubi utakmicu, to se vraća na neki način. Oni su puno počeli da se bave time. Pustimo politiku političarima, pustimo rat generalima... Stvaraju jako lošu energiju koja ih lično razara - rekao je Vujović. 

HRVAT IGRAO S PIKSIJEM U ZVEZDI, SAD GA BRUTALNO NAPAO Prvo psuje, pa prebacuje krivicu na igrače, zbog toga su mu okrenuli leđa

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Vujović je godinama bio saigrač sa Piksijem u selekciji Jugoslavije, a sada je istakao da je Hrvatska Zlatka Dalića ušla na turnir "hladne glave" za razliku od Srbije Dragana Stojkovića. 

- Mislim da je hrvatska reprezentacija ušla u turnir čistih glava za razliku od Srbije. Imamo izražen taj patriotski naboj. Igramo kad je najteže, što reprezentaciju Hrvatske razlikuje od reprezentacije Srbije. Mi imamo jednog trenera koji je jako ponizan, respektuje svakog. S druge strane, Piksi mi je bio drag kao igrač i znamo se, međutim, nije mi se svidelo njegovo ponašanje na klupi kad psuje – znamo već šta, a onda kompletnu krivicu prebacuje na igrače. To je najgora stvar koju jedan trener sebi može da dopusti. Mislim da su mu na neki način igrači i okrenuli leđa. Te sporedne stvari ih koče - naglasio je Zoran Vujović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Krivi Stojko

23.12.2022 17:18

Svaka cast Vujovicu za analizu, za sve je u pravu.

Boris

23.12.2022 17:22

Šta je loše rekao? ništa. Vujović je sve u pravu.

Kablovi Svetozarevo

23.12.2022 20:57

Zoran i Zlatko su Hrvati, možda, po državljanstvu, a po nacionalnosti sigurno nisu. Mogu da budu Jugoslaveni, Crnogorci ili Srbi.