ODLUKA JE DONETA Više ništa neće biti isto, fudbal se menja iz korena - svi su u šoku
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Britanski mediji navode da je Infantino ohrabren uspehom Mundijala u Kataru, pošto je prvo zimsko SP donelo FIFA prihod od sedam milijardi evra.

"Infantinov plan je da se SP igra svake tri godine, a da u međuvremenu budu održani kontinentalni šampionati i Svetsko klupsko prvenstvo. Infantino je odlučio da se Mundijali od 2030. više ne igraju na svake četiri godine", navodi britanski list.

KO GA JE PUSTIO OVDE? Poznati kuvar dosadio Mesiju i drugovima, na Svetskom prvenstvu je napravio grešku o kojoj se priča (FOTO)

Infantino bi u martu 2023. trebalo da bude ponovo izabran za predsednika FIFA-e, a na ovoj funkciji ostaće najmanje do 2027. godine. Britanski mediji tvrde da Švajcarac planira da se kandiduje i 2027. kako bi bio na čelu svetske "kuće fudbala" do 2031.

"Infantino planira od 2030. promene u organizaciji Mundijala, koji će ubuduće biti organizovan na svake tri godine. Kalendar velikih takmičenja do 2030. je već isplaniran, a Infantino ima dovoljno vremena da pripremi promene u organizaciji SP", zaključuje britanski list.

SP 2026. biće održano u Meksiku, SAD i Kanadi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading