"LALE" CVETAJU I U DECEMBRU Holandija nokautirala Amerikance, poslala ih kući i prošla u četvrtfinale Svetskog prvenstva (VIDEO)
Tanjug/Ap

Stigli su na Mundijal bojažljivo, u ulozi nekoga ko bi mogao da iznenadi. Nisu učestvovali u Rusiji pre četiri godine, pričali su da im je žreb srećno dodelio najlakšu grupu, ali Holandija je ove subote pokazala da je zasluženo među osam najboljih na svetu.

"Lale" su održale čas fudbala Amerikancima i poslali ih kući, pa tako postali prvi četvrtfinalista Mundijala u Kataru i sada će čekati rivala iz duela Argentinaca i Australijanaca (20.00).

Tanjug/Ap

 

Brzo su Holanđani stigli do prednosti jer je već u 10. minutu posle sjajne akcije Damfris centrirao, Depaj dočekao loptu na ivici šesnaesterca i pogodio za prednost.

Ataci "lala" su se nastavili, bilo je prilično opasno po gol Tarnera, a golman SAD-a je kapitulirao po drugi put u nadoknadi prvog poluvremena. Ponovo je asistent bio Damfris.

Tanjug/Ap

 

Amerikanci su se vratili prelepim pogotkom Rajta u 76. da bi konačni rezultat i sve nade "jenkija" propale u 81. kada se Damfris posle dve asistencije počastio i pogotkom.

Sada je loptica u igralištu Argentinaca i Australijanaca. Pobednik tog meča ide na megdan Holandiji u borbi za polufinale.

 

HOLANDIJA - SAD 3:1 (2:0)

Depaj u 10. minutu, Blind u 45+1. minutu, Damfris u 81. minutu za Holandiju - Rajt u 76. minutu za SAD

Stadion: Kalifa Internešnl, Sudija: Vilton Sampajo

HOLANDIJA: Nopert - Timber, Van Dajk, Ake - Damfris, De Ron, De Jong, Blind - Klasen - Gakpo, Depaj

SAD: Tarner - Dest, Zimerman, Rim, Robinson - Mekeni (od 67. Rajt), Adams, Musa - Vea (od 67. Aronson), Sardžent, Pulišić

KRAJ!

90. minut - Još šest minuta nadoknade!

81. minut - GOOOOL! DUMFRIS! Nakon dve asistencije počastio se i pogotkom Holanđanin! Sada bi trebalo da je sve gotovo!

 

 

76. minut - Kakav gol Rajta! Magija! Samo je bocnuo loptu Amerikanaca i lobovao Noperta! Ameri se vraćaju!

 

 

67. minut - Dve promene u redovima Amerikanaca. Mekeni i Vea idu van igre, a na terenu su Aronson i Rajt.

53. minut - Prva šansa u nastavku meča za Amerikance. Pulišić još jednom u centru pažnje, ali je udarac bio preslab za Noperta.

50. minut - Velika prilika za Holandiju! Imao je šansu ponovo Depaj! Odlično je centrirao Seržinjo Dest, ali brani Tarner!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45+1. minut - GOOOOL! Blind! Ponovo je asistent bio Dumfris i Holandija ima ogromnu prednost!

45. minut - Još minut nadoknade!

26. minut - Prilično je opao ritam meča nakon postignutog gola Holandije. Amerikanci nikako da zaprete kako žele.

10. minut - GOOOOOL! Holandija vodi! Sjajna akcija "lala" završena je pogotkom Memfisa Depaja!

3. minut - Prva velika prilika na meču i to za Amerikance. Kristijan Pulišić je pronašao prostor, šutirao, ali brani Nopert!

16.00 - Utakmica je počela!

15.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču osmine finala Svetskog prvenstva između selekcija Holandije i Sjedinjenih Američkih Država. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja i z Katara.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading