IMAJU VELIKU ZAMERKU Navijači u Kataru se žale isključivo na jednu stvar
Tanjug/Ap

 

Na stadionima se čuje tiho brujanje motora klima uređaja koji se nalaze ispod sedišta na tribinama ili na zidovima, i iz njih izlazi hladan vazduh.


- Morao sam da idem na vrh tribine gde je manje hladno. Ima mnogo klima uređaja, da je prosto nepodnošljivo - rekao je jedan kanadski navijač francuskom radiju.

Organizatori Mundijala su ograničili temperaturu na oko 22 stepena Celzijusa na stadionima, iako spolja nije neka velika razlika. Tako je na utakmici Francuska-Australija bilo spolja 25 stepeni, preneo je Frans enfo.

Navijači koji su rekli da se smrzavaju na utakmicama, savetovali su da se nose jakne, dok su se neki našalili na društvenim mrežama da nije potrebno imati frižider za vodu, dovoljno je staviti bocu ispod sedišta gde je ventilacioni otvor za klima uređaje.

EPA

 


Pariski list Mond (Le Monde) preneo je danas da stanovnici Katara imaju običaj da uključe klimatizaciju u javnom prevozu, restoranima, supermarketima, dok neki bogataši imaju klima uređaje na otvorenom, ka pristupima plažama.

Svetsko prvenstvo u fudbalu se održava u zimskim mesecima u Kataru umesto tradicionalnog perioda od juna do jula. Organizatori su pomerili period održavanja takmičenja zbog zabrinutosti od visoke letnje temperature.

Katar je potrošio milijarde dolara na izgradnju sedam klimatizovanih stadiona Svetskog prvenstva na otvorenom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading