SJAJNA VEST ZA ZVEZDU Na "Marakanu" stiže džak para od Svetskog prvenstva, Partizanu sića
EPA/Nick Didlick

Do početka Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je manje od dve nedelje. 

Od Mundijala će zaraditi i Crvena zvezda i Partizan. 

Poznato je da će FIFA podeliti klubovima 209 miliona dolara za učešće njihovih igrača na Svetskom prvenstvu, a grubom računicom dolazi se do zaključka da će Crvena zvezda dobiti "dobar kolač", za razliku od Partizana kome sleduje simbolična suma.

Naime, klub će za svakog igrača na Mundijalu od FIFA dobiti 10.000 dolara po danu provedenom u Kataru.

I ne samo to, klubovi će dobijati novac i za svoje bivše igrače, za one koji su u poslednje dve godine nosili njihov dres. 

Alo!/Vladimir Marković

 

 

Tako recimo Crvena zvezda za sada ima obezbeđen novac od Miloša Degeneka, koji je zvanično pozvan na Mundijal od strane selektora Australije, a po svemu sudeći profitiraće i od učešća Milana Borjana u timu Kanade, a možda i od Stefana Mitrovića i Strahinje Erakovića ukoliko ih selektor Srbije Dragan Stojković uvrsti na spisak.

Dakle, Zvezda u najavi ima četiri igrača "za naplatu" u FIFA. 

Za razliku od crveno-belih, Partizanu po svemu sudeći pripada sića.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Još se ne zna da l će se kapiten Slobodan Urošević izboriti za Mundijal. Veće su šanse da odgovor bude - ne, ali treba sačekati konačan spisak. To onda znači da će Partizan jedini novac dobiti od Takama Asana, koji je na spisku Japana za Mundijal. On je taj igrač koji je igrao za Partizan u periodu od poslednje dve godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading