SUDIJSKA EKSPERTIZA POTVRDILA Bio je penal za TSC protiv Partizana
FK Partizan

Međutim, možda bi sve bilo drugačije da je u prvom poluvremenu pri rezultatu 1:0 za TSC sviran i penal za domaćina. 

Naime, desni bek domaćeg tima, Miloš Cvetković, ubacio je loptu sa boka u šesnaesterac. Do nje je došao Luka Ilić, ali je zaustavljen od strane Ljubomira Fejse. Javnost je podeljena kada je u pitanju tumačenje Fejsinog starta. Postavlja se pitanje da li je nekadašnji as Benfike faulirao rivala, ili je start bio ispravan. Sudija se tom prilikom nije oglasio, a ni iz TSC-a se nisu previše bunili oko ove sporne situacije.

KRENULI U NAPAD NA SRBIJU Brazilci odredili konačan spisak za Mundijal

Sada je, gostujući na televiziji Arena sport, sudijski ekspert Zdravko Jović istakao da za njega nema dileme. 

- Dakle, ovde vidimo jedan start koji nije bezobziran, ali jeste nepažljiv. Igrač u belom dresu (Fejsa prim. aut) kasni da preseče centaršut, kasni i potom gazi rivala (Ratkov prim. aut). Dakle, ovo je prekrašaj i penal, a pošto nema bezobzirnosti nije potreban žuti karton. Preporuke UEFA su u ovakvim situacijama prilično jasne.

Nakon toga je stao na stranu glavnog sudije Živkovića, ističući da je bolju reakciju morao da ima Srđan Jovanović.

- Glavni arbitar je gledao završni pas napadača. Dakle, možda nije mogao da vidi tu situaciju. VAR soba je ovde morala da interveniše, odnosno Srđan Jovanović je morao da pozove Živkovića. I da mu da mogućnost da sam proceni da li je to penal, da li ima intenziteta u tom startu. Pazite, iz te akcije je Partizan mogao da dođe do gola, i šta bi se onda desilo. Čudi me još jedna stvar. Zašto je Srđan Jovanović kao naš najbolji sudija već dva kola u VAR sobi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading