JOŠ JEDNO "NE" SUPERLIGI Slavni italijanski klub neće u novo takmičenje
Tanjug/Ap

 

Klub je povećao prihode od prodaje ulaznica, i od drugih komercijalnih prihoda. Porast interesa za gledanje utakmice pripisuje se kraju pandemije koronavirusa i činjenici da se Milan prošle sezone borio za titulu prvaka Italije, koju je i osvojio nakon 11 godina.


U saopštenju objavljenom u sredu, Milan je objavio kako je smanjio svoje gubitke za otprilike trećinu, i oni iznose 66,5 miliona evra.

- Predstavljeni rezultati naglašavaju stabilan preokret, koji se dogodio uprkos krizi unutar sektora i stanju ekonomije. Moramo nastaviti sa istom odlučnošću, uz predanost naših igrača i svih saradnika kluba - poručio je predsednik kluba Paolo Skaroni.

- Osvajanje Skudeta i rastuća vrednost brenda AC Milana daju dodatnu potvrdu puta rasta kojim je klub krenuo na terenu i izvan njega - dodao je on.
JOŠ JEDNO

AP Photo/Antonio Calanni

 

Klub je u saopštenju takođe potvrdio da za sada nije zainteresovan za eventualnu Superligu. Na San Siru smatraju kako je evropski fudbal u problemima, ali da se može spasiti i bez Superlige.

Milan je bio jedan od 12 klubova koji su prvobitno bili uključeni u projekt Superlige, ali je brzo propao nakon negodovanja navijača, posebno šest engleskih ekipa. Međutim, Real Madrid, Barselona i Juventus žele da ožive ovaj projekat jer se bore sa finansijskim problemima.

Nakon ubedljive pobede protiv Dinama u utorak na stadionu Maksimir, Milan ima veliku priliku da izbori plasman u osminu finala Lige šampiona, prvi put nakon sezone 2013/14, što bi dodatno poboljšalo bilans kluba.

Ekipi Stefana Piolija je potreban remi u duelu protiv Salcburga u posljednjem kolu Grupe E kako bi uz pobednika grupe Čelsi prošla dalje. U Serija A Piolijeva ekipa je druga sa 26 bodova, tri manje od vodećeg Napolija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading