TRENER "VOŠE" PRED MEČ SA CRNO-BELIMA Moramo da odigramo muški i iskoristimo Partizanove mane
FK Vojvodina

Trener Vojvodine Milan Rastavac najavio je meč sa Partizanom koji je na programu u nedelju od 19.00 časova i poručio je da se raduje predstojećem susretu.

Partizan i Voša će u Humskoj odigrati derbi 13. kola Superlige, i to posle dve nedelje pauze koliko je ista trajala zbog reprezentativnih obaveza. 

– Moram da kažem da se radujemo nedeljnoj utakmici, koja sa sobom donosi određenu težinu i specifičnost, koja je po mom mišljenju mnogo lepa. Idemo na megdan velikom rivalu koga poštujemo, a s druge strane imamo i naše ambicije da se nametnemo kao ozbiljan takmac u jednoj takmičarskoj utakmici. Posebno me raduje što imamo sve igrače na raspolaganju i što smo period iza nas iskoristili da se pripremimo i za ovu, i za naredne utakmice. O Partizanu ne treba mnogo pričati. To je dobar tim koji je imao svoje uspone i padove. Imaju igrački potencijal zbog kog opravdano pretenduju na vrh, ali opet imaju i svoje slabosti koje su pokazali u pojedinim utakmicama što pokazuje da nisu nepobedivi. Moramo odigrati muški, takmičarski i kvalitetno, da bismo nametnuli i iskoristiti te Partizanove mane – rekao je Rastavac.

PAPRENO Fudbalska asocijacija Engleske kaznila Everton sa 300.000 funti

On se složio da Partizan igra pod pritiskom i imperativom pobede, posebno nakon eliminacije iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice. 

– Svi znamo da imperativ donosi sa sobom nešto posebno i videćemo kako će Partizan odgovoriti na to „moranje“. Ono što definitivno ne odgovara Partizanu jeste kada nema potpunu kontrolu utakmice. Kada kontroliše svoje napade i sa koliko igrača treba da se brane, onda je mnogo opasniji. Zato mi moramo da razbijemo tu kontrolu, da ih teramo da se češće brane i da im smanjimo broj prilika za kontre, jer su tu opasni pre svega preko Dijabatea. Partizan voli da ima brze napade, iz njih je najopasniji i zato moramo da skratimo i prostor. Moramo istaći i Natha kome ne smemo dozvoliti da razigra ceo tim – istakao je Rastavac. 

Trener „stare dame“ podvukao je da se tokom pauze više spremao za sve utakmice koje slede, nego samo za Partizan.

– Nismo se spremali za meč sa Partizanom, već smo se spremali za utakmice posle pauze. Fokusirali smo se na one stvari koje smo želeli da mi popravimo u našoj igri i da ih podignemo na viši nivo. Taj generalni pristup je nešto što je nedostajalo Vojvodini u nekom prethodnom periodu. Mi smo nama najbitniji. Zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, sve su to protivnici koji su nam bitni, ali mi treba da se bavimo sobom i kako da budemo bolji. Verujem kada smo mi na dobrom nivou, jer je onda mnogo manje bitno protiv koga igramo. Utakmica sa Partizanom neće promeniti naš pristup i način igre – naglasio je Rastavac. 

Nada Gligorovic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading