SKANDAL U HRVATSKOJ Prijateljski meč prekinut, navijači napravili haos, pevali "Matiću Srbine", pa bacili bananu
Foto: Printscreen

Prijateljska utakmica hrvatskih klubova Zadra i Šibenika prekinuta je u 65. minutu zbog rasističkog ispada domaćih navijača i to pri vođstvu gostiju od 4:2.

Prvo su vređali igrača Šibenika Tina Matića povicima "Matiću, Srbine", da bi nešto kasnije na red došao Markos Mina, kome su upućivali majmunske krike, a sve je posle eskaliralo bacanjem banana na teren, a onda i staklenih flaša! Meč je prekinut, igrači su se povukli u svlačionice, a klubovi su se posle ovog ogromnog skandala oglasili saopštenjima.

- U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dela gledalaca. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta. Od prvog minuta gledaoci koji su prisustvovali utakmici su počeli da vređaju igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući, citiramo: 'Matiću, Srbine.' Nakon toga usledilo je vređanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Markosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposletku staklene flaše prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudija - rekli su iz Zadra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
cuj to

18.08.2022 12:12

zasto su ga vredjali ako su mu skandirali da je srbin? pa to je za ponos. uvredili bi ga da su mu skandirali da je hrvat