Zadar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odmah je stigao i stručnjak Romeo Pestić, koji je potvrdio da je u pitanju poskok, i to ga je prilično zbunilo. Nisu gradske zmije i čudno mu je da je viđen na tom mestu. Uhvatio ga je i odneo u prirodno stanište, gde ga je pustio. On veruje da je životinja bila stara između dve i tri godine i najverovatnije je to bilo uobičajeno: tražila je hranu ili vodu. Iako mu je jasno, rekao je, da se ljudi plaše zmija, smatra da nema razloga za paniku.

- Teško je reći ljudima koji se plaše zmija, pa mogu da im kažem da se ne plaše, i da im se ništa neće desiti, jer su zmije plašljive, mirne, osim što su kao ljudi, plaše se. Pa ja se ne bojim zmija, ali se bojim miševa – rekao je Pestić i dodao da veruje da je zmija u grad došla slučajno – uvukla se u nekakav kamion sa povrćem ili građevinskim materijalom, i doneo je među ljude.

Kako ovo nije jedina prijava o zmiji, u Zadru su ozbiljno shvatili situaciju.

- U svakom slučaju, nećemo zanemariti da pronađemo uzrok nastanka ovakvih slučajeva. To se dogodilo istog dana na dve lokacije, u Bilom Brigu i Meladi, ali i dalje smatram da su to izolovani slučajevi - rekao je Robertino Dujela, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti Zadar.

Stručnjaci savetuju da u slučaju susreta sa zmijom uradimo jednu stvar: pobegnemo od nje. Ne bi trebalo da se približavate, proučavate obrasce, pokušavate da utvrdite da li je otrovna ili ne.

Ako se nalazi na području gde mislimo da ne bi trebalo da bude, kao u ovom slučaju, najbolje je pozvati stručnjaka da uhvati zmiju i odnese je negde daleko od ljudi. Naime, oni su zaštićeni zakonom i nije ih dozvoljeno ubijati, ranjavati, uznemiravati, loviti ili držati u zatočeništvu.

 

@alo_portal Da li biste prevarili partnera kada bi saznali da vas vara? 💔 #alodnevnenovine #alo #ljubav #prevara #fypシ゚ #fyp #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading