CRVENA ZVEZDA POSTAJE DEO ISTORIJE? Fudbal više neće biti isti, UEFA spremila veliku promenu od ove sezone
Foto: Alo!

Predstojeća sezona u Ligi šampiona ući će u istoriju kao prva u kojoj će UEFA koristiti novo tehnološko pomagalo u proceni ofsajd pozicije.

Uprkos tome što se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, pogotovo oni koji drže do tradicije, žestoko protive uvođenju modernih tehnologija, vodeći ljudi svetskog i evropskog fudbala ne da se ne obaziru na te kritike, već spremaju nova rešenja.

Evropska kuća fudbala odlučila je da ove sezone u grupama Lige šampiona i tokom Superkupa Evrope koristi SOAT tehnologiju, kao pomoć VAR-u.

"ZVEZDAŠI" BLIZU OBARANJA REKORDA Veliko interesovanje za sezonske karte crveno-belih

Šta je SOAT tehnologija? 

SOAT tehnologija omogućava praćenje svakog igrača na terenu, i ujedno ekspresnu reakciju u slučaju nedozvoljene pozicije.

NOVO POJAČANJE NA "MARAKANI" Zvezda dovela reprezentativca Gruzije?

Kako je jedna od najvećih zamerki VAR-u upravo sporost u donošenju konačnih odluka, kao i nepoverenje igrača, trenera i navijača i izvlačenje linija kod najtežih situacija za procenu, UEFA i FIFA (koja određeno vreme već testira novo tehnološko rešenje kako bi ga primenila već tokom utakmica Mundijala u Kataru) rešili su da odu korak dalje uvodeći VAR-u pomagača, koji bi trebalo znatno da ubrza donošenje da bude znatno precizniji i brži u donošenju konačne odluke.

Tako bi fudbaleri Crvene zvezde mogli da postanu deo istorije, naravno pod uslovom da uđu u Ligu šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading