MATEUS VERUJE U "ORLOVE" Bivši trener Partizana vidi Srbiju kao najveće iznenađenje na Svetskom prvenstvu
Foto: FSS

Mateus je za mađarski list Nemzeti analizirao sve grupe Svetskog prvenstva i smatra da će iz G grupe dalje Brazil i Srbija.

- Radio sam u Srbiji, bio sam trener Partizana i ne mogu da poreknem da mi je deo srca ostao tamo. Uz to, fudbaleri Srbije igraju u najjačim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković odlično motiviše tim, a ima i veliko iskustvo iz svojih igračkih dana, zna kako da dođe do uspeha. Igrači mu slepo veruju, tako da bi Srbija mogla da bude jedno od iznenađenja Mundijala - izjavio je Mateus.

Svetski i evropski šampion sa Nemačkom smatra da je Brazil favorit za osvajanje titule na turniru u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra).

- Za mene je Brazil favorit broj jedan za osvajanje turnira. Iako su dobili najtežu grupu. Individualno su neverovatno jaki, nemaju slabo mesto u timu, stručni štab ima širok izbor vrhunskih igrača. I Švajcarsku poznajem dobro, nekoliko igrača nastupa u Bundesligi, dok Kamerun nije tako jak kao Senegal, ne vidim im šanse za prolaz - istakao je slavni nemački fudbaler koji danas radi kao fudbalski analitičar i komentator.

Fudbaleri Srbije Mundijal će početi duelom protiv Brazila 24. novembra, a zatim slede utakmice protiv Kameruna (28. novembar) i Švajcarske (2. decembar).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading