VISOKI NAPON Večeras u Prištini protiv desetak hiljada Albanaca: Varvari u odbrani srpstva
Alo!/Marko Metlaš

 

Kosovo je Srbija! Znamo to, a ko ne zna, i ne želi da zna, podsećaju „varvari“.

 

 

Najvatrenija navijačka grupa Budućnosti je još jednom istakla stav gde ide na revanš Lapiju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Uz javni poziv svim „varvarima“ da se prijave za put, fanovi podgoričkog kluba su na Instagramu objavili mapu Srbije i čekirali na njoj Prištinu, bez odvajanja Kosova i Metohije iz sastava Srbije.

 

 

Budućnost je prošle nedelje pobedila kod kuće s 2:0, a i na toj utakmici njeni verni navijači su skandiranjem poručili da na revanš idu u Srbiju. Uz to, tokom meča na stadionu Pod Goricom su pevali „Onamo, ’namo“, narodnu himnu Crne Gore s kraja 19. i početka 20. veka, poznatu i kao srpska Marseljeza.

VISOKI NAPON Večeras u Prištini protiv desetak hiljada Albanaca: Varvari u odbrani srpstva

Alo!/Marko Metlaš

 

Zbog svega toga, kao i činjenice da pojedine frakcije „varvara“ pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi na KiM humanitarnim akcijama, večeras u Prištini im se sprema paklen doček.

Bolje da ne dolaze

Iz Lapija poručuju da će učiniti sve da utakmica protekne bez nereda.
- Bilo bi bolje da navijači Budućnosti ne dođu, ali i da dođu, pobrinućemo se da ne bude incidenata. Bezbednost će biti na pravom nivou, ali želimo da pokažemo da smo ujedinjeni kao narod i kada smo uvređeni ili povređeni na ovaj ili onaj način - rekao je Batatina.

Kako ističu iz podujevskog kluba, koji će biti domaćin na stadionu „Fadilj Vokri“, biće Albanaca i iz Skoplja, Tirane... Dolazak su najavili i „balisti“, ozloglašeni navijači Škendije iz Tetova. Svi oni dolaze da pomognu Lapiju i zbog transparenta „varvara“ na prvom meču kojim je, navode u kosovskom klubu, vređan ceo albanski narod.

 

 

- Dobili smo veliku podršku. Stadion će biti pun, oko 11.000 navijača. Ući ćemo u istoriju, jer smo navikli da toliko gledalaca bude samo na utakmicama reprezentacije - rekao je Tahira Batatina, trener Lapija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading