NIJE ME PRIVLAČIO FUDBAL NEGO ŠUTIRANJE Miha otkrio tajnu moćnog udarca zbog čega ga smatraju najboljim izvođačem "slobodnjaka"
EPA/SERENA CAMPANINI

Sjajni Siniša Mihajlović, nekada je cepao mreže protivnika, a danas je trener italijanske Bolonje, poznat je kao odličan izvođač slobodnih bacanja. 

Ispričao je kako je započinjao svoje prve fudbalske korake. 

- Od 10 dečaka, osam igra fudbal. Jedan košarku i jedan vaterpolo.

Prvi teren gde sam išao je velika livada. Poljana gde su skakali padobranci. To je bio jedini teren sa dva gola, normalna fudbalska, ali zato nije bilo mreže. Išao sam 3-4 kilometra pešice, sam. Stavim loptu na 20 metara i šutiram u gol. Kako lopta prođe, nije bilo mreže, ode na drugu stranu... ja trčim pa šutiram sa druge strane. Tako 3-4 sata. 

NADAM SE LIGI ŠAMPIONA I SVETSKOM PRVENSTVU Eraković se priključio Zvezdi na pripremama

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

 

Mene fudbal kao igra nije toliko privlačila kao šutiranje. Ja sam to voleo. Uvek sam voleo šutiranje: slobodni udarci, penali, korneri...zato sam voleo fudbal. Samo zbog prekida. Za to sam živeo.

Uzmem loptu, imao sam limenu garažu, ali je zid bio okolo. Kada bih šutirao čuo bi se zvuk od vrata, ako bih dao gol, ako se promašivalo lopta bi se odbojala od zida i vraćala. Moj otac je na svaka dva meseca morao da menja vrata - ja sam samo šutirao - rekoa je Siniša. 

Takođe, govorio je i o podršci svojih roditelja. 

- Prvu utakmicu koju je moj otac odgledao uživo bila je dok sam igrao u Vojvodini. Igrao sam treću ligu u Boru. Uzeo sam bronzu za najboljeg igrača lige. Nikada nije došao da me gleda - jednsotavno nije hteo da dođe.

Jednom je majka bila. Prvu utakmicu i svađala se na tribinama i onda je više nisu vodili sa sobom. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading