SPREMA SE RADIKALNA PROMENA U FUDBALU Utakmice će umesto 90 trajati 60 minuta, FIFA uveliko razmatra ovu opciju?
Tanjug/Ap

Svetska kuća fudbala (FIFA) sprema se za radikalnu promenu u svetu fudbala, a ona se odnosi na skraćivanje utakmice sa 90 na 60 minuta, uz dodatne pauze zbog zaustavljanj vremena.

O tome je govorio i poznati sudija Mark Klatenburg kome su mnogi zamerali na tome koliko je nadoknađivao vremena nakon regularnih 90 minuta.

- Treneri su mi svašta govorili nakon utakmice jer sam dodao dva minuta, a ne tri. Igrači su se bunili, a navijači su me nazivali svakakvim imenima. Kao da je tih 60 sekundi krivo što nisu postigli rezultat kakav su želeli. Mi sudije znamo da je sudijska nadoknada sporna tema. Ekipa koja vodi želi je što manje, a ekipa koja gubi što više.

SPREMA SE RADIKALNA PROMENA U FUDBALU Utakmice će umesto 90 trajati 60 minuta, FIFA uveliko razmatra ovu opciju?

EPA

 

Klatenburg smatra da je rešenje upravo skraćivanje utakmice sa 90 na 60 minuta.

- Mislim da postoji rešenje za sve to, a to su utakmice od 60 minuta sa zaustavljanjem vremena. Tu ideju Pijerluiđi Kolina, FIFA i IFAB trenutno razmatraju. Funkcioniše u košarci, moglo bi funkcionisati i u fudbalu - kaže Klatenburg i pojašnjava kada bi se vreme stopiralo:

- Vreme bi se zaustavljalo kada lopta izađe iz igre ili, na primer, kada povreda prouzrokuje pauzu. Isto tako i kada sudija dodeljuje žuti karton ili upozorava nekog. Tako bi svaka utakmica trajala jednako i ne bi bilo ovih kontroverzi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Joj

10.05.2022 11:22

Fudbal je postao nezabavan dosadan sluzi samo za pranje novca i za huliganstvo organizovani kriminal . Toliko su ga usporili da je retkost videti dobar fudbal . Treba da se smanji