POSLE PRESUDE UEFA Evo šta sankcije uvedene Rusiji znače za srpske klubove
Foto: Marko Metlaš/Alo!

UEFA je donela odluku. Rusija neće imati klubove u kontinentalnim takmičenjima naredne sezone, pa će to doneti velike promene u organizaciji kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija ovog leta.

Srbija će takođe, ipak neočekivano, napredovati.

Šampion će doduše kretati i dalje od drugog kruga kvalifikacija. Takođe, treba napomenuti i to da će ipak i pobednik Superlige moći da profitira iz cele ove situacije i to ako Viljareal ne osvoji Ligu šampiona. Što znači da će započinjati iz trećeg umesto iz drugog kola kvalifikacija. 

UEFA POTVRDILA SANKCIJE RUSIJI Bez klubova u Evropi, reprezentacija izbačena iz Lige nacija

Uz to, Srbija će dobiti učesnika od treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Šampion Kupa Srbije je prethodno započinjao svoje učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Prošle sezone, početno, Srbija nije imala učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog preslaganja i novoformirane Lige konferencija. 

Ostalo se nije menjalo, pa će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Superlige Srbije (odnosno trećeplasirana i četvrtoplasirana ako šampion Superlige osvoji i Kup) nastupati od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading