PAKAO U NAJAVI! Ovo je raspored "večitih" do kraja: Gde su potencijalne "mine" i ko je bliži titulu?
EPA/ANDREJ CUKIC

 

Šampionat Srbije definitivno ulazi u zanimljivu i neizvesnu završnicu. Preostalo je da se odigra pet kola do kraja regularnog dela sezone, plus sedam u plej-ofu.

PAKAO U NAJAVI! Ovo je raspored

Alo!/Marko Metlaš

 

Burno je na dnu, ali pažnju najviše izaziva trka Partizana i Crvene zvezde, koja želi da nastavi dominaciju.

Raspored

26. KOLO
Spartak - Partizan
Crvena zvezda - Novi Pazar
27. KOLO
Partizan - Napredak
Metalac - Crvena zvezda
28. KOLO
Radnik - Partizan
Crvena zvezda - Kolubara
29. KOLO
Partizan - TSC
Radnički N. - Crvena zvezda
30. KOLO
Čukarički - Partizan
Crvena zvezda - Radnički K.

Da li večiti imaju nagazne mine pre doigravanja koje mogu da poremete trenutni odnos snaga? Naša liga se smatra jednom od najmanje neizvesnih, a to je možda glavni razlog očajne posete. Primera radi, u Hrvatskoj se čak četiri tima bore za titulu i to daje neverovatnu draž.

PAKAO U NAJAVI! Ovo je raspored

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

U Srbiji se tu i tamo (Radnik protiv Zvezde čak dva puta i Proleter protiv Partizana) desi neko iskakanje koje se doživljava svetskim čudom. Dok je tako, nema nam spasa, ali propasti nećemo. Fudbal će se i dalje igrati jer poseduje magičnu moć, a obrće i najviše novca.

Roster presudan faktor

Na sve, večiti rivali imaju i obaveze u Kupu Srbije i Evropi protiv nimalo lakih rivala, a željni su uspeha. U takvoj situaciji u prvi plan izbija „roster“, odnosno mogućnost rotacije zbog umora, kartona, povreda... pa i loše forme. Ne može se reći da Stanojević i Stanković imaju slatke muke (nedostatak kvaliteta je očigledan), ali su prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju.

Elem, odigraće se još pet kola posle kojih ćemo saznati ko u plej-of ulazi sa pol pozicije. Ona je veoma značajna jer prvoplasirani će u doigravanju imati prednost domaćeg terena. U konkretnom slučaju ukoliko ostane prvi, Partizan će u Humskoj dočekati Zvezdu i to je najveći adut crno-belih, uz aktuelnu prednost. 

SUPERLIGA SRBIJE

1. Partizan 25 22 2 1 63:9 68
2. C. zvezda 25 21 3 1 60:14 66

Polako jenjavaju komentari posle 166. večitog derbija iz koga je Crvena zvezda izašla kao veliki pobednik. Smanjila je razliku u odnosu na Partizan na podnošljiva dva boda tako da sada sudbinu drži u svojim rukama, što nije bio slučaj, a trenutno je bolja i u međusobnom (1:1, 2:0) skoru. To na kraju može da bude važan faktor u slučaju istog broja bodova.

PAKAO U NAJAVI! Ovo je raspored

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Partizan je propustio prvu meč-loptu u nameri da prekine četvorogodišnju vladavinu crveno-belih. Neobjašnjivo loše je „parni valjak“ odigrao u Ljutice Bogdana, ali naravno da sve lađe nisu potonule. Štaviše.

U slučaju da pobedi sve preostale utakmice i odigra bar nerešeno u trećem večitom derbiju, u plej-ofu može da nakrivi kapu. Sa svim pobedama do kraja računa i ekipa Dejana Stankovića, tako da pravi pakao tek počinje.

Raspored Zvezdin adut

Do preseka stanja u Superligi Srbije lider iz Humske ima teži raspored. Spartak, Napredak, koji je znao da zagorča život, po Zvezdu kobni Radnik, TSC, od koga se očekuje buđenje i odlični Čukarički izlaze na crtu Stanojevićevim izabranicima.  Stankovićev tim sastaje se sa Novim Pazarom pa Metalcem koji se grčevito bore za opstanak, slede Kolubara, pa dva tima istog imena - Radnički.

Nadamo se da sudije i VAR sistem neće imati bilo kakvu ulogu, već da će presuditi, recimo, Rikardo (Partizan), najbolji strelac lige, ili ubitačni Zvezdin tandem Katai - Ivanić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading