UEFA ODUZIMA RUSIJI FINALE LIGE ŠAMPIONA? Britanci pišu da se fudbalski spektakl seli iz Sankt Peterburga!
EPA/ LAURENT GILLIERON

UEFA će gotovo izvesno doneti odluku o premeštanju finala Lige šampiona iz Sankt Peterburga zbog trenutne situacije, piše britanski BBC.

Nekoliko zemalja već je uvelo sankcije najvećoj zemlji na čitavoj planeti, uključujući i Veliku Britaniju.

Povodom toga se oglasila i UEFA koja je navela da će biti blagovoremeno doneti odluku i da će javnost biti na vreme obaveštena.

O tome je pričao i britanski premijer Boris Džonson koji je nave da nema šanse da se neki fudbalski turnir održi u Rusiji.

UEFA se potom oglasila i navela da će svaka odluka biti blagovremeno doneta i da će javnost biti obaveštena o tome. Kako stvari ne odmiču u pravom smeru, najeminentniji medij sa Ostrva tvrdi da je vrlo neizvesno da li će finalna utakmica biti odigrana u Sankt Peterburgu.

Ako se ovo desi Evropskoj kući fudbala ovo bi bio, treći put u nizu da mora da traži novo mesto za odigravanje finala, pošto je prethodne dve sezone domaćin bio Portugal zbog problema sa pandemijom korona virusa. A tu privilegiju su zbog nastale situacije izgubili prvo Instabul, a zatim upravo Sankt Peterburg.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
zozo

22.02.2022 19:05

Jadni Britanci, Putin im pomrsio konce pa se iz nemoci svete sportistima. Rusija je bogata drzava pa bi njenim osvajanjem i rasturanjem uspeli da prisvoje njene resurse. Da pljackaju svaku osvojenu drzavu govori i to da stalno izvoze naftu iz Sirije. Pljackasi sveta polako propadaju pa se svete na sve nacine.

Nikola

22.02.2022 19:53

Toliko da se sport ne bavi politikom. Postali su mnogo smešni e pa nije vam to mala Srbija kojoj ste uzeli Kosovo i tad nije pogaženo međunarodno pravo. Mislim da ste zagrizli nešto na čemu ćete polomiti zube. Živi bili pa videli.