BIO U PARTIZANU, PREŠAO NA "MARAKANU", PA PONIŽAVAO ZVEZDE JUVENTUSA! Gde je nestao fudbaler kome su "zvezdaši" sve oprostili posle jedne utakmice! (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Fudbalski klub Crvena zvezda u 21. veku promenio je veliki broj fudbalera. Mnoge generacije ostaće upamćene na "Marakani", ali se nekako jedna od njih posebno ističe.

ZVEZDA POSLALA SPISAK UEFA! Stanković napravio velike promene, na listi 6 novih igrača, četvorica otpisana!

Ekipa koja se podigla kao iz pepela, a onda po prvi put ušla u Ligu Evrope od osnivanja ovog takmičenja. Bila je to prva godina "vladavine" Vladana Milojevića i početak velikog povratka crveno-belih na evropsku fudbalsku mapu. Deo tog tima bio je i Abraham Frimpong (28).

Partizan ga odbio, Zvezda dovela

BIO U PARTIZANU, PREŠAO NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Frimpong je bio član mlađih kategorija Vićenze odakle je 2011. godine stigao u redove Partizana na probu, ali nije zadovoljio čelnike kluba iz Humske, pa je nedugo nakon toga potpisao za Vojvodinu.

Momak iz Gane se ni u Novom Sadu nije mnogo zadržao, ali je Napredak prepoznao njegov potencijal i doveo ga u Kruševac gde se konačno vratio na pravi kolosek.

U zimskom prelaznom roku 2017. godine usledio je Abrahamov dolazak na "Marakanu", u eri Miodraga Grofa Božovića.

Utakmica posle koje mu je sve bilo oprošteno

BIO U PARTIZANU, PREŠAO NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U crveno-belom dresu proveo je godinu i po dana, osvojio titulu šampiona Srbije, ali "zvezdaši" nisu bili zadovoljni njegovim partijama. Bio je sklon kiksevima što ga je i udaljilo od prve postave.

Odigrao je 33 utakmice i postigao jedan gol. Ipak, "delije" mu nikada neće zaboraviti jednu od utakmica karijere, sigurno najbolju u dresu Zvezde. Bio je to revanš meč na "Marakani" protiv Krasnodara, kada Vladan Milojević nije imao drugu opciju, osim da Frimponga, koji do tada nije igrao, gurne u vatru. Na kraju je štoper iz Gane bio pravi "džekpot", a crveno-beli su pobedom od 2:1 uspeli da osiguraju jesen u grupi Ligi Evrope.

Ponižavao zvezde Juventusa, pa otišao u Gruziju

Nakon što je u leto 2018. godine napustio Srbiju, Frimpong je potpisao za slavni mađarski klub Ferencvaroš, sa kojim je igrao i grupnu fazu Lige šampiona, a osvojio je i dve titule šampiona države.

Mnogi će pamtiti njegov utakmicu protiv Juventusa (1:4) u Budimpešti kada je Frimpong ponižavao Paula Dibalu i Matijasa de Lihta, ali na kraju nije uspeo da sačuva svoj tim poraza.

Nedavno se pominjalo da je Velež iz Mostara zainteresovan za njega, nakon što je raskinuo ugovor sa Al-Ainom iz Saudijske Arabije. Ipak, na kraju je završio u redovima gruzijskog Dinamo Batunija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading