ČOVEK TROFEJ Povratnik u Partizan spremio mesto za TETOVAŽU TITULE
FK Partizan

 

Povratak Ljubomira Fejse je izazvao veliku pažnju navijača Partizana, ali ne i potres u Humskoj, kakav je bio njegov prvi dolazak 2008. iz kulskog Hajduka zbog transfera vrednog 1,2 miliona evra!

Iskusni vezista, danas 33-godišnjak, u međuvremenu se okitio brojnim trofejima u dresovima Benfike i Olimpijakosa (igrao je i za Alaves i Al Ahli), a sada treba da pomogne „parnom valjku“ i to na tri koloseka.

 

 

- Kada sam došao prvi put, bio sam mlad, nisam puno razmišljao i samim tim nije bilo opterećenja. Naravno, srećan sam zbog povratka, svima u klubu dugujem zahvalnost jer su me istinski želeli i malo duže čekali - priča bivši reprezentativac Srbije.

Zašto Partizan, ako se zna da je bilo i drugih ponuda?

- Mada sam dugo bio u inostranstvu, nisam razmišljao o povratku dok nisam u novinama pročitao za tu mogućnost. Bio sam u domovini i počeo da o tome razmišljam, jer se i porodica, imam dvoje male dece, privikla na Srbiju u kojoj je bila tokom mog igranja za Al Ahli. Partizan je moj klub, usledilo je nekoliko razgovora i srce je odlučilo da se vratim.

 

 

Žena najveći kritičar

Ističe da njegov povratak raduje suprugu i decu, koji su bili u Srbiji dok je on igrao u Saudijskoj Arabiji.
- Supruga je srećna, prvi put sam u ovo doba godine, posle 11 sezona, bio kod kuće. A nikad se više nisam igrao s decom. Sada smo zajedno u Srbiji, gledaće me i bodriti. Žena je najveći kritičar, jer s njom provodim najviše vremena.

Koga si najviše iznenadio?

- Tatu! Okoreli je partizanovac, gledao je svaku utakmicu, sada će ponovo. Voli da analizira moju igru, na sreću uvek je bilo više pozitivnih kritika, ali po tom pitanju ne treba mi tuđe mišljenje. Tačno znam kako sam odigrao.

Onda mu je bilo teško da te vidi u crveno-belom dresu Olimpijakosa?

- Ma i Benfika ima crveni dres. Kada više nije mogao da izdrži, rekao mi je: „Hoćeš li već jednom da odeš negde gde ćeš da nosiš prave boje?“. I evo, desilo se.

ČOVEK TROFEJ Povratnik u Partizan spremio mesto za TETOVAŽU TITULE

FK Partizan

 

Partizan nekad i sad?

- Kao da sam juče otišao, a prošlo je 11 godina. Vreme leti. Tada je bila dobra ekipa, starija, a sada dominiraju mlađi. Imamo odličnog trenera, talentovane momke, dobar tim, vidi se to po rezultatima. Partizan je uvek dobra ekipa.

Debi u Ligi konferencija

Ljubomir Fejsa je, kao i drugi povratnik Marko Jevtović, licenciran za evropsko proleće.
- Lepo je igrati u Evropi, puno toga sam prošao u dva najvažnija takmičenja, sad sledi Liga konferencija, u kojoj želimo da ostanemo što duže.

Da li je motiv bila mogućnost da osvojiš još jednu titulu?

- Naravno, jer volim da igram za klubove koji se bore za trofeje, a ne osrednje koji igraju bez pritiska. Pokušaću da pomognem da na kraju zajedno slavimo uspeh.

 

 

Kada će trener Stanojević moći da računa na pravog Fejsu?

- Još nisam spreman jer tri-četiri meseca nisam igrao. Šef mi izlazi u susret, dozvoljava mi odmor, radim neophodne stvari u teretani i zaista se trudim. Da li će to biti prvo, drugo kolo ili kasnije... Činim sve da se što pre spremim.

ČOVEK TROFEJ Povratnik u Partizan spremio mesto za TETOVAŽU TITULE

Alo!/Marko Metlaš

 

Dobar rezultat u Kataru

Za Srbiju je odigrao 25 utakmica.
- Uvek sam se odazivao pozivu jer ogromna je čast igrati za svoju državu. Imamo dobrog selektora, mladu ekipu i mogli bismo da ostvarimo pozitivan rezultat u Kataru, a to je da doguramo malo dalje nego inače - kaže Fejsa, i priseća se pobede „orlova“ u Lisabonu kojom je izboren plasman na SP:
- Uh, nema ko me nije zvao. Rekao sam Portugalcima pre utakmice da se paze, da imamo dobru ekipu. Bili su upozoreni. Dobro smo igrali i zasluženo pobedili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @maretattoo

 

Već u februaru čekaju iskušenja?

- Startujemo gostovanjem u Nišu, a onda slede izazovi poput večitog derbija i Sparta. Mogu to da budu prelomne utakmice, ali duga je sezona i ne treba zaboraviti prednost koju imamo u ligi. Bitno je da idemo od utakmice do utakmice i da svaku narednu odigramo bolje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @maretattoo

 

Karakterišu te tetovaže, da li je ostalo mesta za neku ukoliko osvojite duplu krunu?

- Za titule uvek ima mesta!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading