ODREKAO SE SRPSKOG IMENA, RADIO KAO AUTOMEHANIČAR, PA POSTAO LEGENDA HRVATSKE! Gde je nestao čuveni reprezentativac "vatrenih"? (FOTO)
EPA

 

Fudbalska reprezentacija Hrvatske imala je mnogo uspeha u 21. veku. Sve je počelo čuvenom generacijom predvođenom Nikom Krajnčarem, Ivicom Olićem, Stipe Pletikosom...

POSTAO JE HIT U HRVATSKOJ, ZOVU GA "SRPSKI MESI", A CSKA SE UVELIKO RASPITUJE ZA NJEGA! Nekadašnji fudbaler Partizana zaludeo Hrvatsku, a sada razmišlja o narednim koracima!

Međutim, jedan od fudbalera koji su privukli najveću pažnju, naročito srpske javnosti jeste čovek koji je vrlo lako mogao da igra za "orlove", ali se odrekao naše zemlje, srpskog imena, a onda obukao "kockasti" dres. U pitanju je Miladin (Dado) Pršo (47).

Rođen sa srpskim imenom, pa ga se odrekao

ODREKAO SE SRPSKOG IMENA, RADIO KAO AUTOMEHANIČAR, PA POSTAO LEGENDA HRVATSKE! Gde je nestao čuveni reprezentativac

EPA

 

Dado je rođen kao Miladin Pršo 5. novembra 1974. godine u srpskoj porodici sa ocem Radetom i majkom Nadom. Odrastao je u mestu Obrovac kraj Zadra, a fudbalsku karijeru započeo u Hajduku iz Splita.

Početkom rata roditelji su iz Obrovca izbegli u Bačku Topolu, a Miladin je otišao u Francusku gde je igrao za Ruen. Tamo je živeo nesportskim životom, imao je 100 kilograma, puno pušio i imao problem s alkoholom. Čak je neko vreme radio i kao automehaničar. Ipak, jedne večeri je uponao mladu Francuskinju Kerol i to mu je promenilo život. Ženidbom sa njom je dobio francuski pasoš, a tada je promenio i ime. Umesto Miladin, uzeo je nadimak Dado za zvanično ime.

Pršo nikada o tome nije govorio u Hrvatskoj, ali je za slovenačke medije jednom demantovao da je Srbije.

- Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo doneti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti - pričao je Pršo.

Bratanac mu igrao u Zvezdi

ODREKAO SE SRPSKOG IMENA, RADIO KAO AUTOMEHANIČAR, PA POSTAO LEGENDA HRVATSKE! Gde je nestao čuveni reprezentativac

EPA

 

Njegov bratanac je nekada talentovani srpski fudbaler Milan Pršo, kome je Dado pomagao tako što mu je slao opremu i dresove.

Milan je bio kapiten Crvene zvezde u generaciji 1990. godine, nastupao za mlađe selekcije Srbije, predviđala mu se velika karijera, ali je stigao najviše do Rada i Bežanije.

Kupio klub u Africi

ODREKAO SE SRPSKOG IMENA, RADIO KAO AUTOMEHANIČAR, PA POSTAO LEGENDA HRVATSKE! Gde je nestao čuveni reprezentativac

Foto: Youtube printscreen/Hrvatska Nogometna Televizija

 

Pršo se povukao iz javnog života, ali se pre godinu dana pojavila informacija da je odlučio da kupi klub, tačnije 80 odsto vlasništva senegalskog drugoligaša Dempe Diopa.

Nije se mnogo promenio, što su mogli mnogi da konstantuju kada je nedavno pojavio na hrvatskoj televiziji.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (33)

Loading
Mali

27.01.2022 17:09

@vito - Vidiš da interesuje bolesne srpske mitomane zato jer ima srpsko ime, a ko je rekao da je Miladin srpako ime? Ko je rekao da je on Srbin, ako mu u rodnoj listi piše da je Hrvat i katolik. Zbog imena ga svojataju bolesni umovi?

Boki 61

28.01.2022 21:34

@Mali - Mali ako je rodjen u Hrvatskoj po tebi mora da bude Hrvat. Ja tvrdim da si se ti rodio u stali. Po toj logici ti si konj.

Srpko

30.01.2022 09:30

@Mali - Sto mora covek bit bolestan ako ima suprotno misljenje!? On zna ko je!Mi znamo ko je!Vi znate ko je!

Geni kameni

27.01.2022 17:12

@vito - TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.

Kažu

27.01.2022 17:39

@vito - U Dubrovniku kreće snimanje prvog od sedam holovudskih filmova ove godine, a četnici više ne svojatju more i grad već im je sada njegova književnist hrvatska i srpska, zamislite!?

Istočni greh

28.01.2022 13:41

@vito - Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće? Bez uvrede, samo neko mora i istinu napisati. Isus: Ja vam kažem, sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću svakog Srbina, laž je srpaki državni interes. Harlot - odvojena crkva, kurva, bludnica, koja će obmanjivati narod da ga odvoji od Boga, tako da dočekaju antihrista. Svi smo se mi pokatoličili iz Slovenskog višebožja sa Perunom u tada jedino Papino hrišćanstvo u 7-8 veku ali pitaš li se ti koliko je posle Srba prodalo veru za večeru i odvojilo se od Hrvata i Pape i popravoslavilo se kad se Crkva cepala u 11veku i kad im je Vizantija u 13 veku sa Savom davala sve i Srbiju na tri mora, a onda im Bog dao kaznu ropstvo 500g a Vizantiju izbrisao i očistio i dao je Turcima? Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije koja odmah 1219g autokefiše SPC... Sava nije svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatik!

komandant 1001

29.01.2022 13:15

@Istočni greh - GREŠNI....znaš li ti kada je u kijevskoj Rusiji otpočelo pravoslavno Hriščanstvo ...debelo pre "Raskola" Zamahom "Igni et Fero" pokatoličili ste dobar deo Dalmacije i nešto Hercegovine kao i Like sa popom Markom Mesićem koji je pokatoličio 100-injak srpskih sela sve do 1692. I na Kraju Nisu svi Srbi u Hrvatskoj bili katolici i nisu mogli ostati iza "raskola" nego samo Pravoslavni. Baja, samo da te podsetim, da je von Kashe pisao Hitleru da je ne podnošljivo to što katolički kler u NDH samo u 2 god. pokatoličio više od 220.000 Pravoslavnih čiji su potomci danas zgoljni, tvrdi Croatosaurusi (Hrvati), kao npr. Glavaš, Milanović, Milinović i dr, a pre njih famozni Max Luburić i fra Majstorović a među največim biskupima bio je (Pravoslavac) Vinković etc. etc.

Mole

27.01.2022 09:06

Emocionalna nezrelost i kulturna nepismenost dovodi do gubljenja identiteta i samoporicanja pa onda vidite ko su hrvati.........

Miki

27.01.2022 12:47

@Mole - I roditelji ga se stide, u B. Topoli niko ga ni ne spominje.. Koga interesuje lik..koji se odrice svojih korena i svog porekla za saku kyna...

Vla

27.01.2022 13:04

Covek koji se stidi porekla nije dostojan spominjanja, neznam zasto uopste pisete o takvima

Milan

27.01.2022 13:07

Jel to pravite promociju za njega...Zato je i otisao u Afriku, daleko negde da ga neprepoznaju. Za mene je on otpad, u HR-u mu i jeste mesto.

Ivan

27.01.2022 13:29

@Milan - Koga uopšte zanima ovaj otpadnik?Zašto pišete o njemu?

PERA

27.01.2022 13:17

TI SI BRE PRODANA DUSA, KAKAV SI I ROĐENE RODITELJE BI PRODAO , ŠLJAMU.

dule

27.01.2022 14:24

Ako su ti roditelji živi sad su u zemlju propali ako nisu okreću se u grobu. Imam i ja jednog takvog u familiji, nadam se da će Miladin proći isto kao i ovaj moj.

Srbofobija

27.01.2022 17:25

Шта ли се дашава са глистама и црвима у време снега и мразева...?

307 Alka 27 Oluja

27.01.2022 17:36

@Srbofobija - Šta ti je to srbofobija?

Boro

27.01.2022 18:02

Vjerujem da je hrvat. Znam neke ljude koji su bili na našoj strani jer su znali tko im je pravi otac. U svakom slučaju neka je živ i zdrav.

Mina

27.01.2022 18:07

svako moze da bude ono sto zeli,i da se izjasni kako on hoce.Hrvati su pokatoliceni Srbi od strane Austro- ugarske,To znaju i ptice na grani.

Jezik

27.01.2022 18:13

Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Zvanično-službeno, Hiljada-tisuća, Obezbeđenje-osiguranje, Avion-zrakoplov, Porodica-obitelj, Vaspitanje-odgoj, Komšija-susjed, Penzija-mirovina, Direktor-ravnatelj, Štampa-tisak, Advokat-odvjetnik, Saobraćaj-promet, Flaša-boca, Gas-plin, Trotoar-nogostup, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šnicla-odrezak, Pištolj-samokres, Mitraljez-strojnica, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Šaržer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Kajiš-opasač, Brushalter-grudnjak, Jelek-prsluk, Barjak-stijeg, Kasa-blagajna, Kajmak-vrhnje, Pasulj-grah, Šerpa-teća, Supa-juha, Pazar-tržnica, Ćebe-pokrivač, Ekser-čavao, Kapija-porta, Pantalone-hlače, Oluk-žlijeb, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-slavina, Sunđer-spužva, Ortak-suradnik, Bakšiš-napojnica, Dželat-krvnik, Avet-utvara, Apoteka-ljekarna, Bešika-mjehur, Fabrika-tvornica, Selfi-sebić, Ekran-zaslon, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Tipfeler-zatipak, Ležeći policajac-uspornik, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Influenser-utjecajnik, Frontmen-predvodnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanajesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik...

Vera

27.01.2022 18:31

@Jezik - Hrvati su bili 800g u Austrougarskoj a imaju manje od 1% mađarizma, Srbi imaju oko 35% turcizma. Zašto da Srbi štite vizantijsku ćirilicu i svoj u 500g poturčeni hrvatski jezik, a eto, polako gube i pismo i jezik? Poturčeno "Hrvatsko cvijeće", koje se naziva Bošnjacima, bar ponosno veliča svoje turcizme.

Bravo

28.01.2022 08:04

@Jezik - Flaša-boca, Gas-plin? Kako se na srpskom kaže plinska bica? Flaša gasa.

mickey

27.01.2022 19:28

Apsolutno nevazan lik...ne daj boze da je ostao Srbin,Ti koji ne znas ko si duboko si nesrecan jer nisi sto sI. The end

Dr

28.01.2022 09:24

Од свих Срба најгори су они бивши. А међу њима посебно "hrvati".

Vera

28.01.2022 11:44

"Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla"! Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Biblija

28.01.2022 11:48

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su, Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete i na Savin hram u Beograd?

Braća

28.01.2022 13:33

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće? Bez uvrede, samo neko mora i istinu napisati.

Mili

28.01.2022 13:36

Vuk Karadžić u predgovoru svojemu "Srpskom bukvaru" iz 1818g napisao: "Već ima blizu iljada godina kako Srblji imaju svoja slova i pismo, a do danas još ni u kakvoj knjizi nemaju pravoga svog jezika!". Ovde svi Srbi pišu hrvatskom latinicom i odbacili vizantijsku ćirilicu? Hoće li odbaciti i njenu podelu i mržnju, to krivoslavno, harlotsko zlo? Da se vrate papi i braći svojoj, svojim korenima, zajedništvu i slozi...? Hrvati jedini od Južnih Slovena imaju baš sva narečja, ekavicu i jekavicu i ijekavicu i čakavicu i štokavicu i kajkavicu i to ti jasno dokazuje da su svi južnoslovenski jezici hrvatski. Analiza gena ti isto dokazuje da su baš Hrvati taj najstariji južnoslovenski narod jer taj gen imaju u najveći odsto u Evropi šta znači da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati. Zato je Hrvate trebalo smanjiti ili skroz izbrisati ili staviti u starateljstvo jer jedino sa tom istinom mogu ti južni Sloveni da se ujedine a to je opasnost posle za italijane i germane i francuze... Stvore zajedničku državu svih Južnih Slovena i ne nazovu je Srbija da se ne sramote pred istorijom i ne dozvole da se zove Hrvatska i nazovu je veštačkim imenom Jugoslavija.

Дадо

28.01.2022 20:11

Овај се доиста осјећа Хрватом... И на тисуће километара од роднине.

Respekt

30.01.2022 10:24

Bar je bio pošten,ako se odrekao vjere odrekao se i imena.Mnogii vajni Hrvati su vjeru prodali i za manje od ovog prebjega ali su zadržali korijene,ime i prezime. Ako on kaže da je Hrvat,što bi smo se mi tim opterećivali. Narodna kaže"prodao vjeru za večeru" a ovde bi moglo i "prodao vjeru za oko zobi"

Gogici

31.01.2022 22:15

Kad prodas veru za veceru = poturica.