POSTAO JE HIT U HRVATSKOJ, ZOVU GA "SRPSKI MESI", A CSKA SE UVELIKO RASPITUJE ZA NJEGA! Nekadašnji fudbaler Partizana zaludeo Hrvatsku, a sada razmišlja o narednim koracima!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Od deteta Partizana, preko Subotice do Hrvatske i "srpskog Mesija". Takav put za kratko vreme prošao je jedan od "proizvoda" crno-bele škole fudbala. Momak koji poseduje veliki talenat, ali ga (još uvek) nije pokazao u Humskoj.

JEDVA OSTAO ŽIV, VRATIO SE U SRPSKI FUDBAL, A SADA JE PONOVO POSTAO JUNAK! Bivšeg fudbalera Partizana pamte po svađi sa navijačima, a sada je postigao gol posle 510 dana (VIDEO)

Nemanja Glavčić (24), mladi srpski vezista išao je putem kojim se ređe ide. Ispisao je svoje ime u tefterima skauta evropskih velikana kakvi su PAOK i CSKA iz Moskve i stekao fudbalsku slavu u dresu hrvatskog Slaven Belupa.

Partizan ga se olako odrekao, on sreću pronašao u Hrvatskoj

POSTAO JE HIT U HRVATSKOJ, ZOVU GA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije već skoro tri godine brani boje ekipe iz Koprivnice, a za "Alo!" govorio je o svom povratku u Partizan, o tome kako se snašao u Hrvatskoj, kako su ga prihvatili navijači i odakle taj nadimak "srpski Mesi".

Za početak kaži nam kako si se odlučio baš za Hrvatsku i Slaven, već dve godine braniš boje tima iz Koprivnice?

- Želeo sam da se oprobam u nekoj drugi ligi, cilj mi je svakako da zaigram u nekoj od liga petice i mislim da je upravo HNL bila dobra prilika za međustepenik. Stigla je ponuda, klub je imao tada ambicije da igra Evropu i tako je sve počelo…

Dobio nadimak "srpski Mesi"

POSTAO JE HIT U HRVATSKOJ, ZOVU GA

Profimedia

 

Čini se da su te svi lepo prihvatili, od navijača, saigrača, pa čak i medija u Hrvatskoj?

- Tačno tako! Čak i više od očekivanog, stvarno sam super prihvaćen od strane svih u klubu, navijača...Već treću sezonu sam tamo i gledaju me kao iskusnog prvoligaškog igraca s obzirom na staž i sve postignuto do sada.

Hrvatski mediji nazvali su te "Srpski Mesi", otkud taj nadimak?

- Mediji tamo su stvarno posvećeni, liga od 10 timova im omogućava to. Sve je jako dobro pokriveno i javnost dobro zna stanje u svakom klubu. Što se nadimka tiče, mislim da su na to uticali moji prekidi levom nogom i donekle fizički izgled pretpostavljam.

Hoće ga CSKA i PAOK, ali bi razmislio kada bi pozvao Partizan

POSTAO JE HIT U HRVATSKOJ, ZOVU GA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Prošao si sve mlađe kategorije Partizana, ali nikada nisi dobio pravu šansu u Humskoj. Mnogi kažu da je tvoj odlazak jedna od većih grešaka crno-belih, da to nisu smeli da dozvole. Kako ti gledaš na sve to i da li bi možda razmislio o povratku, ukoliko bi na tvoju adresu stigao poziv Partizana?

- Istina je da nikada nisam dobio pravu šansu, ali jednostavno sam morao svojim putem. Tražio sam afirmaciju i nažalost je došlo do rastanka u tom trenutku. Ja sam dete Partizana, a vrlo dobro se zna da deca kluba ne razmišljaju ako nekada stigne poziv za povratak, tada uvek srce i emocije vode.

Pričalo se da postoji interesovanje za tebe iz Grčke, ali i iz Moskve od strane CSKA, kako na tebe utiču te priče i da li su one tačne?

- Tačno je, mnogi klubovi su pratili moje igre prethodne sezone koja je bila jako dobra i uspešna. Trudim se da to ne utiče na mene jer želim da uvek pružim maksimum na terenu i sve ostalo ostavim po strani.

Kakvi su tvoji dalji planovi, uskoro ti ističe ugovor? Da li vidiš sebe i dalje u dresu Slavena ili...?

- Ugovor mi ističe na leto i nakon dve i po uspešne sezone u klubu, smatram da je prirodno razmišljati o narednim koracima. Čekam pocetak prelaznog roka kada će se nešto više znati svakako.

Kako ćeš provesti predstojeće novogodišnje i božićne praznike?

Trenutno sam u rodnom Kraljevu, odmaram i uživam sa svojim najbližima, a u planu su mi i putovanja sa devojkom za praznike.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading