NIJE SE PONOSIO POREKLOM! Odrekao se srpskog imena i postao legenda Hrvatske, bratanac mu je bio kapiten Zvezde, a sada je odlučio da kupi klub! (VIDEO)
EPA

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske i legenda tamošnjeg fudbala Dado Pršo odlučio je da kupi klub. U pitanju je senegalski drugoligaš Dempe Diop, a Hrvat je postao u vlasništvu 80 odsto.

 

Dado je rođen kao Miladin Pršo 5. novembra 1974. godine u srpskoj porodici sa ocem Radetom i majkom Nadom. Odrastao je u mesu Obrovac kraj Zadra, a fudbalsku karijeru započeo u Hajduku iz Splita.

Početkom rata roditelji su iz Obrovca izbegli u Bačku Topolu, a Miladin je otišao u Francusku gde je igrao za Ruen. Tamo je živeo nesportskim životom, imao je 100 kilograma, puno pušio i imao problem s alkoholom. Ipak, jedne večeri je uponao mladu Francuskinju Kerol i to mu je promenilo život. Ženidbom sa njom je dobio francuski pasoš, a tada je promenio i ime. Umesto Miladin, uzeo je nadimak Dado za zvanično ime.

 

NIJE SE PONOSIO POREKLOM! Odrekao se srpskog imena i postao legenda Hrvatske, bratanac mu je bio kapiten Zvezde, a sada je odlučio da kupi klub! (VIDEO)

EPA

 

 

Pršo nikada o tome nije govorio u Hrvatskoj, ali je za slovenačke medije jednom demantovao da je Srbije.

- Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo doneti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti - pričao je Pršo.

Njegov bratanac je nekada talentovani srpski fudbaler Milan Pršo, kome je Dado pomagao tako što mu je slao opremu i dresove. Milan je bio kapiten Crvene zvezde u generaciji 1990. godine, nastupao za mlađe selekcije Srbije, predviđala mu se velika karijera, ali je stigao najviše do Rada i Bežanije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading