SRBIJA DIREKTNO U LIGI ŠAMPIONA! Zvezda i Partizan sad moraju da urade samo jednu stvar i imaćemo direktno mesto u eliti!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Dva remija, dva prolaza dalje, od kojih je jedan direktno u osminu finala Lige Evrope, što je najveći uspeh za naš fudbal od Barija i Tokija. Srpski fudbal munjevito grabi ka direktnom mestu u Ligi šampiona od sezone 2023/24. 

 

Srbija je istopila gotovo celu prednost Ukrajine koja više ne može da osvaja bodove jer su joj svi klubovi ispali i pobegla Belgiji na ozbiljnu distancu, mada je i dalje u igri Gent, koji će uamljen pokušati da "juri" naše klubove. 

Prvo je Partizan je prošao dalje u Ligi konferencija i doneo dva boda u ovogodišnjem bilansu za nacionalni koeficijent (jedan za remi i jedan kao bonus za drugoplasiranog u grupi), a onda je Crvena zvezda remijem u Bragi i osvajanjem prvog mesta "lansirala u kosmos" nacionalni koeficijent Srbije.

Zvezda je osvojila bod za remi, ali i ogromna četiri bonus boda zahvaljujući osvajanju prvog mesta u grupi i direktnim plasmanom u osminu finala Lige Evrope. Ukuno sedam bodova koji se dele sa četiri učesnika koliko ih je Srbija imala letos i ukupnih 1,75 bodova za nacionalni koeficijent.

Koliki je skok Srbija napravila večerašnjim rezultatom, najbolje će oslikati sledeća tabela.

tabela do večeras

11. Ukrajina – 31.400 (pet predstavnika, jedan direktno u Ligi šampiona)

12. Srbija – 29.875 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona

13. Belgija – 29.800 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)

tabela od večeras!

11. Srbija – 31.875 (pet predstavnika,jedan direktno u Ligi šampiona)

12. Ukrajina – 31.800 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)

13. Belgija – 30.600 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Samo čudo može da nas odvoji od mesta u eliti u sezoni 2023/24, a to je da Zvezda i Partizan odmah ispadnu bez ijednog boda, a da Gent preskoči najmanje dve prepreke uz minimum tri pobede, što je u domenu naučne fantastike.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Petar

10.12.2021 13:57

Gde su sad pljuvači domaćeg fudbala? bravo moja Zvezdo i bravo komšije i samo tako nastavite.