USTANAK, VELIKANI SE POBUNILI Oni kad hoće novog igrača prodaju koji barel nafte, a šta ćemo mi?
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Mančester Siti, PSŽ i još poneki klub u vlasništvu konzorcijuma ili šeika sa Bliskog istoka nisu omiljeni među evropskom elitom.

Razlog - nepresušni izvori novca.

Sada je, bez uvijanja, sportski direktor Barselone Metju Alemani prozvao Parižane:

 

- Oni kad god žele da dovedu novog igrača prodaju koji barel nafte i to je to. Dovode svakog koga žele i tu ne možemo ništa da učinimo. To je veliki problem, jer od nas traže da se takmičimo sa takvim timovima. Te ekipe nemaju nikakvu kontrolu nad sobom. Čak ih ni UEFA ne kontroliše - rekao je Alemani za "Katalonski sport" osvrćući se na tešku situaciju u redovima Katalonaca zbog koje ne mogu da dovode igrače.

Metju smatra da bi stvaranje Superlige uvelo kontrolu nad potrošnjom i podržava klub u borbi za ovaj projekat.

Nisu Katalonci jedini koji se ne libe da kažu šta misle.

Bivši predsednik Bajerna Uli Henes je otvoreno govorio o današnjim ekonomskim fudbalskim moćnicima poput Sitija i PSŽ-a:

- Do sada PSŽ i Siti nisu ništa osvojili. Baš ništa. I opet će da izgube od nas. Ne uvek, ali s vremena na vreme ćemo da ih dobijamo. To bi nam trebao biti cilj, a kada ih dobijemo, to me jako veseli. Pokažemo im tada da im njihov us*ani novac nije dovoljan.

Nije poštedeo ni vlasnika Parižana Nasera Al-Kelaifija, koji dovodi najveće zvezde u Pariz.

- Ne znam voli li taj čovek fudbal. Razlika između mene i njega? Trudio sam se da zaradim svoj novac, a on ga je dobio na poklon. Stavili su mu sve to na raspolaganje. Kad želi igrača, naći će svog Emira. Ono što se trenutno događa u Parizu planira se godinu dana i to je to.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vladimir

21.11.2021 07:06

Ma jeste, baš.. Pa ta Barseona do pre godinu dve je kupovala igrace samo od 60 miliona pa na više, i to prva, odmah. Sad je problem šeik.... Ne lupetaj