RADUJ SE SRBIJO, "ORLOVI" SU NA SVETSKOM PRVENSTVU! Strašni Mitar u 91. minutu utišao 60.000 Portugalaca i overio vizu za Katar! (VIDEO)
EPA

 

Srbija je na Svetskom prvenstvu! To je rečenica koju smo priželjkivali da čujemo četiri godine. Dočekali smo je na neverovatan i nestvaran način. Aleksandar Mitrović golom protiv moćnih Portugalaca u 91. minutu odveo je "orlove" u Katar! 

Teško da je moglo slađe od ovoga, stvarno teško. Više od 90 minuta velike borbe, trčanja bez stajanja. Odlučili su Portugalci da se brane protiv naše selekcije, ali su zaboravili da imamo Mitra strašnog.

Džabe i Kristijano Ronalda, guranje od strane sudija, sviranje nepostojećih faulova. Fortuna je želela da vidi "orlove" naredne jeseni na velikoj sceni, a ostali neka zasluže svoje mesto nekom drugom prilikom.

Užasno je počelo veče u Lisabonu po naš sastav. Veliki kiks Nemanje Gudelja doveo je do toga da Rikardo Sančez postigne gol u drugom minutu posle sumnjivog starta Bernarda Silve.

RADUJ SE SRBIJO,

AP Photo/Armando Franca

 

Nisu klonuli naši reprezentativci, nastavili su da napadaju, a nagrada je stigla u 33. minutu kada nam je golman Rui Patrisio poklonio pogodak nakon šuta Dušana Tadića. Skrenuo je čuvar mreže Vulverhemptona prilično slab šut u mrežu i sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor. Vredi dodati da smo pre gola imali i stativu Dušana Vlahovića.

Portugal je odlučio da se brani. Videlo se da pokušavaju da zaštite svoj gol po svaku cenu, a najveće iznenađenje Dragana Stojkovića ispostavilo se kao džekpot. 

RADUJ SE SRBIJO,

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Aleksandar Mitrović upisao se zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta. Gol u 91. minutu za prolaz naše selekcije u Katar sa prvog mesta. Da vam je neko to rekao pre početka kvalifikacija da li biste mu verovali?

Sreća prati hrabre, "orlovi" su to večeras bili. Raduj se Srbijo! 

 

 

 

 

 

 

PORTUGAL - SRBIJA 1:2 (1:1)

Sančez u 2. minutu za Portugal - Tadić u 33. minutu, A. Mitrović u 91. minutu za Srbiju

Stadion: La Luž (Lisabon), Sudija: Danijele Orsato (Italija)

PORTUGAL: Patrisio - Kanselo, Fonte, Dijaš, Mendeš - Sančez (od 84. Neveš), Danilo, Mutinjo (od 63. Palinja)- Silva (od 63. Fernandeš), Ronaldo, Žota (od 84. Feliks).

SRBIJA: Rajković, Milenković, Veljković (od 64. Spajić), Pavlović – Živković (od 69. Radonjić), Gudelj (od 46. A. Mitrović), Lukić, Kostić (od 89. Jović) – Tadić, S.Milinković-Savić – Vlahović.

KRAAAAAJ! SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU!

91. minut - GOOOOOOOOL! MITROVIĆ! Najviši u skoku nakon centaršuta naš najbolji strelac! Srbija na tri minuta do Svetskog prvenstva!

 

 

89. minut - Poslednji adut Srbije je Luka Jović koji menja Filipa Kostića.

84. minut - Dve promene u redovima Portugala. Žoao Feliks menja Dioga Žotu, a Ruben Neveš na terenu umesto strelca gola za domaće Sančeza.

83. minut - Mitroviiić! Mogao je da bude junak kao mnogo puta do sada naš napadač, ali lopta ide pored gola nakon njegovog udarca glavom.

77. minut - Blizuuuu! Vlahović je primio loptu na nekih 15 metara, uspeo da je primiri, ali je njego šut izblokirao Mendeš i sprečio gol.

71. minut - Prekida kontru Portugalaca Nikola Milenković i nakon faula nad Žotom dobija žuti karton. Tri javne opomene za šest minuta.

69. minut - Vreme je za Nemaju Radonjića koji menja Andriju Živkovića. Potrebna je dodatna svežina "orlovima".

RADUJ SE SRBIJO,

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

67. minut - Sada sličan start na drugoj strani Sančeza nad Vlahovićem i još jedan igrač je zabeležen kod sudije Orsata.

65. minut - Oštar start Strahinje Pavlovića "nagrađen" je žutim kartonom.

64. minut - Mora da menja i Stojković. Miloš Veljković ne može da nastavi meč pa je umesto njega na terenu Spajić.

RADUJ SE SRBIJO,

AP/Armando Franca, EPA-EFE/MARIO CRUZ

 

63. minut - Dvostruka promena kod Portugalaca. Mutinjo izlazi, a na terenu je Žoao Palinja, dok Bruno Fernandeš menja Bernarda Silvu.

61. minut - Žoao Mutinjo je sa leđa faulirao Sergeja Milinkovića Savića i dobio žuti kraton. Drugi upisani igrač kod domaćina.

60. minut - Šut Sančeza završava pravo u naručju Rajkovića.

53. minut - Umalo novi poklon za Portugal. Saša Lukić je sada u želji da ispuca loptu pogodio jednog našeg reprezentativca, a loptu umalo zavšrila u golu. Samo korner od svega.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prva promena u redovima "orlova", Aleksandar Mitrović na terenu umesto Nemanje Gudelja. Srbija ide na sve ili ništa!

 

 

POLUVREME!

 

 

44. minut - Vlahović je zatresao mrežu, ali je pre toga bio ofsajd. Ništa od vođstva Srbije.

42. minut - Kiks Rajkovića mogao je skupo da nas košta. Ispustio je loptu naš golman, ali na svu sreću blokirao je Milenković šut Žote.

40. minut - Bilo je blizu! Filip Kostić je probio bo levom boku i šutirao. Mreža se zatresla, ali sa spoljne strane. Ostaje 1:1.

36. minut - Probao je sada Tadić iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali sada siguran Patrisio.

33. minut - GOOOOOL! Tadiiiiić! Kakav poklon Ruija Patrisija koji je očajno intervenisao i dopustio našem kapitenu da izjednači! Vraćamo se u igru!

 

 

26. minut - Igra se u jako brzom ritmu, ali neko vreme već bez prave prilike na obe strane.

13. minut - Brani Rajković udarac Ronalda sa nekih 2 metara, ali je Gudelj pre toga napravio faul i dobio žuti karton.

12. minut - Stativa! Kakva sada šansa za Dušana Vlahovića! Šutirao je naš napadač, ali je okvir gola sačuvao Portugalce!

9. minut - Poslao je loptu u mrežu Sergej Milinković Savić, ali je pre toga Nikola Milenković napravio faul u napadu.

8. minut - Užasan start Žoaa Kasnela nad Pavlovićem i žuti karton za beka Portugala.

2. minut - GOOOOL! Vodi Portugal! Nestvarna greška Nemanje Gudelja i pogodak Sančeza! VAR provera je pokazala da je sve čisto, iako se bunio selektor Stojković!

 

 

20.45 - Utakmica je počela!

20.34 - Evo i naših reprezentativaca koji su već na terenu:

 

 

20.25 - Stižu i reprezentativci Portugala na stadion:

 

 

20.20 - Sreću "orlovima" i to porukom na srpskom jeziku, poželeo je Bastijan Švajnštajger. Šta je napisao pogledajte OVDE.

20.01 - Podršku Srbiji u Lisabu pružiće i Emir Kusturica koji je na tribinama "La Luža".

 

 

19.59 - Srbi su već odneli jednu pobedu u Lisabonu, pogledajte OVDE o čemu se radi.

19.52 - Da ne ostanemo dužni kratkog komentara o sastavu Portugala. Primetno je veliko iznenađenje, a to je što će Bruno Fernandeš početi meč sa klupe. Opredelio se Fernando Santoš za Renata Sančeza i Žoaa Mutinja.

 

 

19.38 - Naši reprezentativci stigli su na stadion "La Luž", za nešto više od sat vremena utakmica počinje.

 

 

19.18 - Kakav šok je priredio selektor Piksi! Aleksandar Mitrović započinje utakmicu sa klupe! Nekoliko zaista velikih iznenađenje u sastavu "orlova". Andrija Živković dobio je prednost u odnosu nad Nemanjom Radonjićem, dok su u vezi Nemanja Gudelj i Saša Lukić.

Sastav Srbije: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Kostić – Tadić, S.Milinković-Savić – Vlahović.

19.12 - Podsetićemo se da je ovo osmi duel Portugala i Srbije. "Orlovi" do sada nemaju nijednu pobedu protiv Kristijana Ronalda i družine. Portugalci su slavili tri puta, a u četiri navrata bilo je nerešeno.

Poslednji okršaj dve selekcije završen je rezultatom 2:2 na "Marakani". 

18.55 - Članovi fudbalskog kluba Beli orlovi iz Nju Džersija stigli su u Lisabon da bodre Srbiju. Pogledajte i kako su se oni zagrevali za utakmicu klikom OVDE.

18.50 - Jasno je da Srbiju čeka težak zadatak, ali neka bude što biti ne može!

18.27 - Svi dobro znamo da je ovaj meč presudan za obe selekcije. Srbija i Portugal imaju isti broj bodova. U slučaju remija ili trijumfa Portugalaca, jasno je ko ide dalje, dok će "orlovi" samo ako trijumfuju overiti vizu za Mundijal.

Svi se nadamo pobedi, ali ukoliko vas zanima kako će izgledati baraž za Svetsko prvenstvo, čitajte OVDE.

18.10 - Dok čekamo sastave dve reprezentacije, da pogledamo kakva je atmosfera trenutno na ulicama glavnog grada Portugala:

 

 

18.05 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Portugala iz Srbije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Lisabona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milica Jovanovi

14.11.2021 22:58

Ideemoo bree najačii smoo najačii