SAD JE I ZVANIČNO Stanković dobio veliko pojačanje za bitke na tri fronta
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković produžio je ugovor sa čelnicima kluba do juna 2025. godine. Defanzivac koji je ponikao na terenima iza juga Marakane nije krio zadovoljstvo zbog potpisa, koji je samo još jedan pokazatelj da naš klub ozbiljno računa na Zvezdinu decu.

- Sigurno da sam danas veoma srećan pošto sam Zvezdino dete i ovom prilikom bih želeo da se zahvalim klubu, svim zaposlenima, svojim saigračima i stručnom štabu na ukazanom poverenju i na tome što ću biti deo crveno-bele porodice do 2025. godine - istakao je Eraković.

 

 

Uspešan je bio Eraković  i u mlađim selekcijama, a potvrda za to je osvojena Omladinska liga Srbije. Talentovani defanzivac je nastupao i za filijalu kluba Grafičar, bio standardan, a o njegovoj ulozi u timu dovoljno govori činjenica da je iako je bio jedan od najmlađih nosio kapitensku traku.

- Dosta puta sam ponovio od kada sam došao u Crvenu zvezdu da je san svakog deteta iz Omladinske škole Crvene zvezde da potpiše ugovor, ja sam imao tu čast i da produžim saradnju, međutim neću stati ovde i nadam se da ćemo ostvariti  velike uspehe ove sezone, ali i narednih. Zahvalan sam na poverenju, kapitenskoj traci, ali verujem da je ovo samo početak. Nadam se da ću imati ponovo priliku da budem kapiten i da što više puta startujem utakmice kao i da odigram veliki broj evropskih mečeva .

Otkrio je Eraković koja je to neostvarena želja kad je u pitanju Zvezda.

- Duplu krunu sam osvojio, jedina neostvarena želja mi je da zaigram u Ligi šampiona sa Crvenom zvezdom - zaključio je Eraković.

Eraković je za Crvenu zvezdu debitovao u avgustu 2020. godine na utakmici protiv Novog Pazara, a trenutno kao bonus igrač beleži sjajne partije, pokazuje da može da pokrije nekoliko pozicija i ispuni svaki zadatak koji mu dodeli šef stručnog štaba Dejan Stanković. Velika čast ukazana mu je tokom ove sezone kada je na utakmici protiv Novog Pazara poneo kapitensku traku i postao jedan od najmlađih kapitena u istoriji Crvene zvezde. Samo nekoliko dana kasnije na meču protiv Ludogoreca je postao i drugi najmlađi predvodnik ekipe u evropskim takmičenjima u 21. veku i tako najavio da će u budućnosti biti značajan šraf ekipe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading