BRITANCI TVRDE Srbija ima dva bisera među 60 najvećih talenata ispod 18 godina
FK Partizan

Britanski dnevnik ''Gardijan'' iz godine u godinu pravi izbor 60 najtalentovanijih fudbalera sveta, a najnoviju listu objavio je danas.

Ovoga puta je izbor pravljen od igrača rođenih 2004. godine, a među 60 najboljih nalaze se i dvojica naših fudbalera, i to Samed Baždar iz Partizana i Aleksandar Kahvić iz Crvene zvezde.

Baždar je letos već priključen prvom timu Partizana posle blistavih partija i obilja golova u kadetskoj konkurenciji, ali biće mu potrebno još neko vreme stasavanja da bi dobio pravu šansu u ekipi Aleksandra Stanojevića.

- On je postizao golove na neverovatnom nivou od više od jednog gola po utakmici i vrlo brzo je postao deo prvog tima, gde je debitovao u maju. Da li će Baždar ostati klasičan napadač ili će igrati iza špica, ostaje da se vidi, jer ima veštine za obe uloge - brzinu, ubrzanje, dribling i, očigledno, odličnu završnicu, ali i dobru viziju igre. On voli da se vraća dublje u sredinu, koristi obe noge i vrlo je inteligentan u svojim kretnjama bez lopte. Njegova marljivost na terenu znači i da je dobar u presingu. Ovaj mladić jednostavno kao da ima sve u svojoj igri - navodi se u ''Gardijanu''.

Kad je u pitanju Aleksandar Kahvić, on se osim u mlađim kategorijama Zvezde, isticao i u mladom timu Grafičara, a posebno se pamti utakmica protiv Mačve kada je dao osam golova u pobedi od 11:0.

- Ovaj 192 centimetra visoki napadač mari samo za golove. Da, možda je nešto do njegove sjajne fizičke građe, ali on definitivno nije samo to. Kahvić je privukao pažnju kada je u prvom meču za tim Grafičara do 17 godina postigao osam golova. Nastavio je da impresionira u omladinskom timu Crvene zvezde, čekajući svoju šansu za ulazak u prvi tim - piše u ''Gardijanovom'' obrazloženju.

Što se tiče ostalih imena koja privlače pažnju, tu se svakako izdvaja Gavi, Barsina zvezda u usponu, a od igrača iz regiona izabrani su i Marko Brkljača iz splitskog Hajduka, kao i Dašmir Elezi iz makedonske Škendije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading