PULS MU SE VRATIO, ALI... Novi detalji smrti mladog fudbalera na Adi!
Tanjug/Ap

Malo pred kraj utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo, preminuo je dečak D. J. (16).

- Svi smo u šoku, potreseni, odmah smo obustavili takmičenje. Ovo je velika tragedija. Dečaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi pre kraja utakmice, spustio se u klečeći položaj, a trener ga je nekoliko metara udaljen pitao da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren. D. J. je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta - u dahu je, kroz suze pričao Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige za "Telegraf".

Nastavio je u istom ritmu.

- Na teren je odmah ušao fizioterapeut i pokušao je da ga reanimira, pritrčale su u pomoć i dve devojke iz Crvenog krsta, došlo je kasnije vozilo hitne pomoći, dečaku se puls na kratko vratio, pokušavana je reanimacija na sve načine. Međutim, na žalost nije vredelo.

Kako je rekao dečakov trener, pre 15-ak dana je obavljen pregled.

- Čak je rađen i test opterećenja, posle napora je rađen i EKG, kao i saturacija kiseonikom i i laboratorija i sve je bilo u najboljem redu. Apsolutno je bio zdravo dete. Nikakve pokazatelje nije imao da nešto ne valja, sve je bilo u najboljim mogućim granicama - rekao je Bojan Ćećez.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading