SAN POSTAJE JAVA, DVA TIMA U LIGI ŠAMPIONA!? Srbiji su sada konkurencija Belgija i Švajcarska
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srpski klubovi su u kvalifikacijama za evropska takmičenja odradili sjajan posao. 

Čukarički i Vojvodina nisu uspeli, ali su Crvena zvezda i Partizan obezbedili jesen u Evropi i doveli srpski fudbal na prag plasmana među prvih 15 na Uefinoj rang-listi.

Tako bi naša zemlja mogla da ima dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jedno u Ligi Evrope i ukupno pet naših predstavnika na međunarodnoj sceni od sezone 2023/2024.

FK Crvena zvezda

 

Nakon sinoćnjih pobeda Crvene zvezde nad Klužom i Partizana nad Santa Klarom, Srbija je 12. na Uefinoj listi, a 11. mesto je ono koje donosi i jednog direktnog učesnika u Ligi šampiona.

Ukrajina nam beži skoro tri i po boda i oni će imati tri predstavnika u nastavku takmičenja: Šahtjor, Dinamo i Zoriju. Odmah tu iznad je i Rusija sa Zenitom, Lokomotivom i Spartakom.

Večiti rivali treba da obrate pažnju da sačuvaju 12. poziciju. Uz napomenu da je već sada sasvim jasno da su nam male šanse da izdržimo nalet Belgije, koja nam diše za vrat sa 0,675 poena zaostatka, a u kvalifikacijama im je samo Anderleht ispao.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Važno je napomenuti, da nije bitno hoćemo ili biti 12. ili 13, već gledati kako da se spreči dalji pad. Švajcarska trenutno ima 1,100 bodova manje od Srbije, a ima i Jang Bojs i Bazel u grupama. 

Dva boda ispod Srbije je Hrvatska, koja će u nastavku sezone imati samo Dinamo kao predstavnika u Ligi Evrope, što znači da će se svi bodovi Zagrepčana deliti sa četiri, pa je mala verovatnoća da će "modri" sami uspeti da ne samo osvoje bodova koliko Zvezda i Partizan, već i da nadoknade taj početni zaostatak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading