KO SU POTENCIJALNI RIVALI ZVEZDE? Svi priželjkuju Dinamo i veliki derbi bivše Juge, ali i Legija se mnogo pita
Foto: ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda je veoma dobro prošla u žrebu za plej-of za Ligu šampiona, izbegla je Salcburg i Olimpijakos, pa će joj, pod uslovom da u skladu sa očekivanjima eliminiše Šerif, poslednji rival biti ili zagrebački Dinamo ili varšavska Legija. 

I dok je Zvezda apsolutni favorit protiv slabašnog Šerifa, zagrebački Dinamo to sigurno nije protiv Legije. "Večiti šampion" Hrvatske je loše otvorio sezonu u domaćem šampionatu, ima samo jednu pobedu u tri kola, a koliko sinoć je odigrao samo 3:3 kod kuće protiv Rijeke, od Slavena je prethodno izgubio i primio dva gola kod kuće, pa je jasno da je odbrana posle odlaska Joška Gvardiola u Lajpcig slabiji deo ekipe. Upravo tu leži šansa, prvo Legije, a kasnije možda i Crvene zvezde. Trener Damir Krznar je na klupu seo 15. marta, posle presude Zoranu Mamiću i njegovom odlasku iz kluba. Uprkos činjenici da je Dinamo ostvario sve četiri pobede u prva dva kola kvalifikacija, protiv Valura i Omonije, nije to ni približno jaka ekipa kao lane kad se domogla četvrtfinala Lige Evrope, a i igra je daleko od tog nivoa. 

Upravo u tome leži šansa Legije, koja je u velikom naletu i s pravom "puca" na plasman u grupnu fazu. Ekipa koju sa klupe vodi Česlav Minhnevič je dominantna u Poljskoj godinama, a nije se štedelo ni za pojačanja. Filip Mladenović i njegovi saigrači sigurno nisu autsajderi protiv Dinama, pa nas očekuje veoma otvoren dvomeč čiji će pobednik najverovatnije put za Ligu šampiona morati da krči preko "Marakane"

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading