ENGLESKA ILI ITALIJA? Manćini otkrio koje su prednosti, ali i mane "Gordog Albiona"
EPA-EFE/Alberto Lingria

U nedelju se u finalu Evropskog prvenstva sastaju Italija i Engleska, reprezentacije koje su najviše pokazale na turniru.

Iako je ulog ogroman Manćini je prilično opušten.

- Nisam nervozan, možda ću se sutra osećati drugačije. Želimo da se zabavimo to je sigurno, ali se takođe nadam i rezultatu. Nije bilo lako, ali bili smo dovoljno dobri da dođemo dovde, pred nama je još samo jedan napor i onda svi možemo da idemo na odmor - rekao je Manćini na konferenciji za medije. 

Italijan smatra da je Engelska fizički jača, ali...

- Način na koji igramo nas je doveo daleko, nemamo nameru to da menjamo sada. Engleska je fizički jača od nas na svim pozicijama ne samo u veznom redu, ali fudbal se igra i bez lopte i nadamo se da će naša tehnika prevagnuti - naveo je selektor "azura". 

ENGLESKA ILI ITALIJA? Manćini otkrio koje su prednosti, ali i mane

EPA-EFE/Ettore Ferrari

 

Manćini je dobio i zanimljivo pitanje – da li Englezi mogu da se smatraju fudbalskom nacijom poput Italijana, ako se uzme u obzir da im je ovo prvo veliko finale posle 55 godina?

- Engleska je uvek imala dobar tim, ali godinama nisu imali sreće. Siguran sam da nas čeka predivna utakmica na punom stadionu i siguran sam da će to biti sjajno za sve koji vole sport. Znamo njihove kvalitete, videćemo šta će se dogoditi. Niko ne dolazi do finala bez sjajnog tima - izjavio je Italijan.

Veliko finale igra se u nedelju od 21 čas na "Vembliju". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading