KO ĆE NA ITALIJANE? Mogu li Danci da zaustave euforične Engleze?
EPA-EFE/Mike Hewitt

U drugom polufinalu sastaju se Engleska i Danska. Meč se igra na "Vembliju" i počinje u 21 čas. 

Engleska je apsolutni favorit i sve osim njihovog plasmana u finale bila bi senzacija. Ipak, ne bi bio prvi put da Englezi razočaraju, a i Danci iz meča u meč igraju sve bolje.

U Lonodnu vlada velika euforija, a kako i ne bi, "Gordi albion" ima veliku priliku da konačno osvoji Evropsko prvenstvo i to na slavnom "Vembliju". 

Ekiap Gereta Sautgejta je bila prva u svojoj grupi. Minimalnim rezultatom pobedili su Češku i Škotsku, dok su sa Hrvatskom odigrali bez bolova. Zatim su u osmini finala pobedili Nemačku (2:0), dok su u četvrtfinalu deklasirali Ukrajinu (4:0). Ono što je posebno impresivno, Engleska još nije primila nijedan gol!

Sa druge strane, Danska je posle mnogo muke izborila plasman u eliminacionu fazu. Doživeli su poraze od Finske i Belgije, da bi u poslednjem kolu bili bolji od Rusije (4:1). U osmini finala su savladali Vels sa čak 4:0, a u četvrtfinalu Češku 2:1. 

Engleska i Danska su poslednji meč odigrali 14. oktobra prošle godine u okviru Lige nacija, kada su Danci slavili minimalnim rezultatom golom Kristijena Eriksena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading