ZNA SE KAD SE IGRA PRVI "VEČITI DERBI" Određen raspored Superlige, Vojvodini paklen raspored na startu
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi održane sednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije na kojoj je obavljen žreb za sezonu 2021/22 u oba takmičarska ranga.

Superliga je smanjena na 16 klubova i posle dvokružnog sistema i 30 kola, igraće se plej-of i plej-aut, osam najboljih će u bitke za titulu i evropske vize, dok će klubovi od devetog do 16. mesta u bitke za opstanak. Iz lige će ispasti četiri kluba, a iz Prve lige će se vratiti dva. 

Šampion Crvena zvezda će na startu ugostiti Vojvodinu, koja će već u drugom kolu dočekati Partizan i jasno je da žreb nije bio nimalo naklonjen "lalama". Pre gostovanja Vojvodini, Partizan će u prvom kolu takođe igrati u Novom Sadu, protiv Proletera. Zvezda u drugom kolu dočekuje Mladost, a prvo gostovanje imaće u trećem kolu, Spartaku u Subotici. 

Prvi "večiti derbi" sezone zakazan je za 9. kolo, koje je na programu 18. septembra, i igraće se na stadionu Partizana. Derbi na stadionu "Rajko Mitić" je planiran za 24. kolo koje je zakazano za 26. februar. 

Prvi deo sezone biće okončan zaključno sa 21. kolom, 15. decembra, a poslednje, 30. kolo, zakazano je za 10. april, posle čega će biti odigran plej-of. Bodovi osvojeni u regularnom toku se neće deliti na pola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading