NEĆE SE RIZIKOVATI! ERIKSEN ZAVRŠAVA KARIJERU! Danskom fudbaleru biće ugrađen poseban uređaj za kontrolu rada srca! (FOTO)
EPA-EFE/Friedemann Vogel

 

Izabrano je najsigurnije rešenje.

Reprezentativac Danske Kritijan Eriksen neće se više baviti fudbalom, potvrđeno je ovog četvrtka nakon što je najavljena posebna operacija posle koje više neće biti u mogućnosti da se vrati na teren.

Fudbaler Intera uspeo je da se povrati nakon velike drame, a i sami doktori su potvrdili da su na kratko izgubili Kristijana pre nego što su uspeli da ga povrate u život.

Jasno je, već tada bilo da će Eriksen teško ponovo zaigrati profesionalni fudbal. Poslednja odluka doneta je ovog četvrtka, a sa njom se usaglasio i sam 29-godišnji vezista.

 

 

Eriksenu će biti ugrađen poseban uređan Implantabilni kardioverter defibrilatori (ICD) koji služi za kontrolisanje rada srca. To su uređaji koji se koriste u terapiji životno ugrožavajućih poremećaja srčanog ritma. ICD koji su korisni u prevenciji iznenadne smrti kod pacijenata sa poznatom, trajnom ventrikularnom tahikardijom ili fibrilacijom, u brojnim studijama pokazali su dobre rezultate u sprečavanju srčanog zastoja kod visoko rizičnih pacijenata od ventrikularnih aritmija opasnih po život.

- Doktor nacionalne reprezentacije Danske Morten Boesen bio je u kontaktima sa specijalistom kardiologije u Righospitalet bolnici u Kopenhagenu. Eriksen je bio nekoliko dana bio podvrgnut ozbiljnim analizama, nakon čega je ustanovljeno da će morati da mu se ugradi defibrilator, koji će ubuduće sprečavati problem u radu srca koji bi mogao da se dogodi u budućnosti. Nakon što je Kristijan podvrgnut brojnim istraživanjima srca, odlučeno je da treba da mu bude ugrađen ICD (defibrilator za rad srca). Ovaj uređaj je neophodan posle srčanog udara zbog problema sa radom srca - rekao je doktor Danske.

Kako piše u zvaničnom saopštenju fudbalske reprezentacije Danske, na ovakvu odluku došli su doktori i specijalisti zajedno sa samim Kristijanom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading