VAŽAN GOST NA "MARAKANI" Zvezdu posetio svetski šampion
FK Crvena zvezda

Proslavljeni brazilski fudbaler Branko posetio je danas Crvenu zvezdu. Legendarni bek je obišao Muzej kluba i izrazio zadovoljstvo što je po prvi put u Srbiji i Crvenoj zvezdi. Branko je istakao da je poznaje istoriju kluba i atmosferu koja vlada na beogradskoj „Marakani“.

- Poznajem Crvenu zvezdu, to je veliki klub sa ogromnom tradicijom i mnogo titula. Nemoguće je ne poznavati istoriju tako velikog kluba kao što je Crvena zvezda, pogotovo što sam dugo igrao u Evropi, ukupno 10 godina u Italiji, Portugalu i Engleskoj. Znam da je jako teško igrati ovde protiv Crvene zvezde. „Marakana“ je sa svojim navijačima jako lepa i ta podrška čini ekipu jakom i snažnom. Samo to ime ima jako veliku tradiciju i daje veliku težinu. Ja poznajem jako dobro brazilsku „Marakanu“ i sad imam zadovoljstvo da upoznam i srpsku – rekao je Branko, koji je sa brazilskom reprezentacijom osvojio titulu svetskog prvaka 1994. godine.

Čuveni defanzivac se prisetio svoje oproštajne utakmice protiv Savezne Republike Jugoslavije 1995. godine, a osvrnuo se i na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju na kojima će predvoditi selekciju Brazila.

- To je bila moja poslednja utakmica u dresu reprezentacije i sećam se da sam postigao veoma lep gol za Brazil. Bilo je veliko zadovoljstvo što sam karijeru završio na utakmici protiv Jugoslavije koja je imala uvek velike igrače u svom sastavu. U Tokiju želimo da odbranimo medalju sa prošlih Olimpijskih igara. Neće biti lako, jer ima puno kvalitetnih ekipa. Dodatna teškoća je što su nam smanjili broj igrača i sada samo 18 igrača možemo da licenciramo i povedemo. Međutim, i pored toga sam siguran da ćemo imati dobru kampanju i da ćemo se boriti za titulu – podvukao je Branko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading