PUN FUDBALSKI KARTON! Murinjov učenik karijeru oživeo u Selu!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Kada u Bugarskoj odolite Ludogorecu (1:1), a pobedite CSKA iz Sofije (2:1), velikane koji imaju ogromne budžete, logično je da izazovete pažnju. Upravo se to desilo Carskom selu, klubu koji je osnovan pre samo šest godina, a pretenduje da se uskoro etablira u vrh. I baš na utakmicama koje su izazvale veliku pažnju u epicentru zbivanja bio je Alen Stevanović (30).

Bivši reprezentativac Srbije (tri utakmice) i fudbaler Partizana za Alo! otkriva otkud u Bugarskoj.

- Imao sam tešku povredu, a kada sam se oporavio usledila je pauza skoro godinu i po dana. Razmišljao sam i da dignem ruke od fudbala. Onda je usledio poziv bivšeg saigrača iz Partizana, Bugarina Ivana Bandalovskog, koji igra za Carsko selo. Nisam imao šta da izgubim... Vredno sam trenirao skoro dva meseca i onda mi je slavni Ljuboslav Penev ukazao šansu - priča Stevanović.

PUN FUDBALSKI KARTON! Murinjov učenik karijeru oživeo u Selu!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Ništa manje nego protiv Ludogoreca?

- Idealna prilika, koju sam iskoristio, mada sam samokritičan i smatram da uvek mogu bolje. Nadigrali smo ih, ali nas je sudija oštetio jer nije svirao penal, kada sam oboren. Ali, znate kako je kada se igra protiv velikih klubova.

Bandalovski je sigurno puno pomogao na startu?

- Dugujem mu zahvalnost, kao i ostalim saigračima koji su me sjajno prihvatili. Bugarski je sličan našem jeziku, a pošto govorim italijanski i engleski, onda se i sa ostalima lako sporazumevam. Hvala i Carskom selu, koje mi je pružilo šansu posle duge pauze.

Penev je otišao u CSKA i odmah ste mu zagorčali život?

- Pobedili smo bivšeg trenera sa 2:1, što je ogroman uspeh za Carsko selo. Sjajna utakmica, stvarao sam im mnogo problema. Odlični bugarski defanzivac Zanev ništa mi nije mogao. U prvih pola sata zaradio je dve javne opomene, pa je isključen. A prebio me je, pa sam u 39. minutu morao da napustim igru. Nastradao mi je butni mišić, još se oporavljam.

PUN FUDBALSKI KARTON! Murinjov učenik karijeru oživeo u Selu!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Bili ste član Intera u Murinjovo vreme, igrali za Toronto, Palermo, Bari, bili u Japanu, Poljskoj, Bugarska sigurno nije poslednja stanica?

- U ovom momentu mi je najvažnije da sam ponovo u igri. Ima mnogo opcija, naročito u zemljama u kojima sam igrao i stekao ime, tim pre što sam za dva meseca slobodan u izboru sredine. Moram da razmišljam o porodici, imam dva deteta koji su još mali i ako budem birao, prioritet će mi biti da zadovoljim njihove potrebe - poručuje Alen Stevanović.

 

Iako u imenu ima reč selo, Alenov klub je iz Sofije.

- Nastao je u leto 2015, kada je jedan od gazda CSKA Stoine Manolov odlučio da se osamostali i formira svoj klub. Najpre je imao akademiju, koja je prerasla u profi pogon spajanjem sa klubom Sofija 2010, koji je protutnjao kroz sve rangove i pre dve godine postao član elite. Prošlu sezonu završili su na 13. mestu, a sada žele napredak. Plan je da se za nekoliko godina nađu u vrhu, a već imaju perfektnu infrastrukturu - poručuje Stevanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading