VIŠE NAM PRIJA KADA SMO AUTSAJDERI Davidovac za Alo otkrio šta je falilo da Srbija osvoji zlato
KK Crvena zvezda

Nakon godinu dana provedenih u moskovskom CSKA, Dejan Davidovac se vratio u Crvenu zvezdu. Posle veoma uspešnog leta i osvojenog srebra sa reprezentacijom na Mundobasketu, Davidovac se među poslednjima priključio ekipi. 

-Završio sam sezonu negde sredinomm maja. Sa reprezentacijom sam krenuo sredinom jula, tako da je bilo svega, i odmora i ''neodmora''. Uspeo sam i da se odmorim i da igram.

Davidovac smatra da ekipi mnogo više odgovara kada je na neko prvenstvo ispraćena bez ''hajpa''.

-Otišli smo kao autsajderi, oslabljeni i to se zna. Sa druge strane verujem da nam to i prija. Nije tu bilo nikakvog ''hajpa'' kao kada reprezentacija ide u najjačem sastavu. Radili smo u tišini, malo po malo. Stvorila se jedna ozbiljna ekipa, dobra atmosfera, bili smo svi spremni na sve. Na kraju smo napravili to što smo napravili.

KOD NAS SE SEZONA GLEDA SAMO KROZ TROFEJE Luka Mitrović se za Alo dotakao prethodne sezone i najavio sledeću

Na početku finala sa Nemačkom, povredio se jedan od najbitnijih igrača za tim do tada, Ognjen Dobrić, a Davidovac smatra da je i to u nekoj meri uticalo na krajnji ishod finala.

-Sigurno da je Šegi falio, a i nemci su bili fizički dominantni. Nismo imali rotaciju da izguramo celu utakmicu zbog velike potrošnje ne samo protiv Nemačke, već i protiv Litvanije i Kanade. Sa druge strane Nemci su odličan tim. Opet, mislim da smo napravili veliki rezultat bez obzira što smo izgubili finale, naravno bolje bi bilo da smo pobedili. 

NEKADA SAM IH GLEDAO NA MALIM EKRANIMA Stefan Lazarević za Alo pričao o očekivanjima za narednu sezonu

Sada je sto posto posvećen pripremama kluba u koji se vratio posle godinu dana. Smatra da su ciljevi bez obzira na sve uvek najviši mogući.

-Ima i starih i novih momaka. Sa nekima sam igrao ovde, sa nekima u reprezentaciji. Poznajem i sistem i klub, pa će mi biti lakše.U Zvezdi su uvek ciljevi najviši mogući. Očekujem, kao i svake sezone da će biti dosta trofeja. Mi treba da damo sve od sebe, ima tu dosta iskusnih igrača pa će to iskustvo biti veliki plus. Očekujem da vredno radimo, da dajemo sve od sebe.

Prošle sezone je neočekivano napustio klub. Ipak sada je tu i biće naredne tri godine.

-Želeo sam da malo promenim, samo na godinu dana. Mislim da bih se zasitio da sam ostao ovde konstantno, pa je pitanje kako bi to izgledao. Ovako sam se vratio posle godinu dana i motivisan sam- rekao je Dejan Davidovac za Alo.

Zvezda novu sezonu počinje u subotu kada će od 20 časova gostovati Igokei u Laktašima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading