KK Crvena zvezda
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Danas je održan Evroligin Medija dej u hali Aleksandar Nikolić. Tom prilikom igrači i ceo stručni štab na čelu sa Duškom Ivanovićem bili su na raspolaganju medijima za brojna pitanja.

Luka Mitrović je ovog leta potpisao novi trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a već tokom pripremnih mečeva nastavio je da pruža sjajne partije nadovezujući se na igre iz prethodne sezone.

Za Alo je govorio o prethodnoj sezoni, radu sa Duškom Ivanovićem, očekivanjima od sledeće ali i o tome šta je presudilo da se odluči na produžetak ugovora sa crveno-belima ovog leta.

-Dovoljno je vremena bilo za odmor, imate dva meseca preko leta, da se regenerišete i da odmorite glavu od košarke,  vremena i da se pripremite za sledeću sezonu. Od svakog od nas se očekuje da dođe u, ne baš takmičarskoj ali kakvoj takvoj formi na pripreme.

Budući da nije bilo puno prilika da se sumira prethodna sezona, istakao je da je ona sa sobom nosila više lepih nego ružnih trenutaka.

-Dosta turbulentna sezona, sa lepim i manje lepim momentima. Sezona se kod nas ogleda samo kroz trofeje. Ako tako gledamo bila je neuspešna jer smo izgubili trofej u ABA ligi. Sve u svemu bilo je više lepih momenata. Osvojili smo dva trofeja, sasvim solidno izdanje u Evroligi koje bi bilo i bolje da su neke druge stvari bile drugačije. Polovičan skor u Evroligi je uvek za respekt.

NEMA KAJANJA Nedović konačno progovorio o reprezentaciji

U klub je tokom leta stigao mnogo novih igrača. Mitrović smatra da ova ekipa ima ogroman potencijal, i želi samo zdravlje. Na pitanje koliko je lakše ući u pripreme i novu sezonu sada kada su trener i stručni štab ostali isti, rekao je da je pre svega najlakše treneru.

- Ja sa Teom nisam imao prilike da igram, osim kratko u reprezentaciji, ne na ovom nivou. Samo da ga zdravlje posluži. Čovek je najbolji plejmejker u Evropi u zadnjih deset godina, ima još goriva u njemu.

-Treneru je prvenstveno lakše kada je tu, nego kad uskače u formiranu ekipu gde nema vremena za nametanje nekih svojih principa kao što svaki trener ima svoje. I nama je lakše,  nadam se da ćemo ostati zdravi i kompletni jer sam svestan kakav potencijal ima ova ekipa.

Luka je letos produžio ugovor na još tri sezone i time će postati član male grupe igrača koji su u klubu celu deceniju.

-Brzo smo se dogovorili, sada je drugačije i porodica je tu, ambicije kluba su se apsolutno uklopile sa mojim ambicijama da se napravi taj neki korak dalje. Dovedeni su sjajni igrači, kod kuće sam, ništa mi drugo ne treba.

Prokomentarisao je i prelazak ekipe iz ''Pionira'' u Štark Arenu.

-Vidim da prodaja karata ide super, treba napuniti onoliku halu, a ne sumnjam da će naši navijači to raditi. Ima odgovornosti i na nama, mi treba i da damo neki razlog na terenu da bi tribine bile pune- završio je Luka Mitrović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading