Renoviranje Marakane
Foto: Alo/Alo, Marko Metlaš

Fudbalski klub Crvena zvezda spreman je za nove izazove, kako u domaćem šampionatu, tako i u Ligi šampiona. Elitno takmičenje počinje za manje od dva meseca, a srpski prvak privodi kraju radove kako bi evropske velikane ugostio u sjajnom ambijentu.

Naravno, ne samo zbog njih, već će i fudbaleri, ali i stručni štab osetiti razliku i boljitak. Pre svega kada je u pitanju teren, odnosno nove podloge na pomoćnim, ali i na glavnom terenu. U pitanju je hibridna podloga najnovije generacije koja je koštala 660.00 evra.

Pored toga, sada je igračima i stručnom štabu iza severne tribine, odnosno neposredno pored pomoćnih terena i svlačionica, dostupan objekat za čiju je izgradnju izdvojeno 1.200.000 evra.

U pitanju je teretana, mediko blok, kancelarije za šefa stručnog štaba i njegove saradnike... sve ono što jedan veliki klub treba da ima.

- Ovde igrači svakodnevno provode vreme. Na raspolaganju im je najsavremenija i najbolja oprema na svetu. Ovde provode vreme pre i posle svakog treninga, zagrevaju se ili obavljaju istezanje. Čitava ova zgrada nas je koštala 1.200.000 evra. Osim teretane tu je i medicinski blok koji će biti kompletiran pre prvog kola Superlige Srbije. Takođe, Barak i njegovi saradnici su ovde, sprat ispod su isto kancelarije za medicinski tim, lekare, masere... Niz prostorija će biti za rehabilitaciju. Ceo mediko blok sa toplim bazenom još nije završen, ali biće u septembru mesecu. Dogovorili smo se da renoviramo salu SD Crvena zvezda, gde treniraju odbojkaši, rukometaši i ostali manji sportovi. Uradićemo kompletnu rasvetu, sve će biti renovirano - istakao je Zvezdan Terzić.

Zvezda postavila hibridni teren

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kako je Terzić najavio biće promenjene i stolice na tribinama nakon utakmice sa Fiorentinom 26. jula.

- Ono što me najviše raduje je izrada terena, jer Crvena zvezda po prvi put ima teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona. Biće uživanje i za igrače i za gledaoce, a lopta će da sluša prave majstore i fudbal će biti dosta tečniji. To nam je bilo neophodno i srećni smo što smo uradili.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
milentije

21.07.2023 18:10

Pitam:"Odakle tolik novac?" Hvala.