SAOPŠTENJE SA MALOG KALEMEGDANA Zvezda neće da igra ABA ligu dok ne završi Superligu, finalna serija neće pre 20. juna
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Admiral Bet ABA lige, ali na teren neće bar još 10 dana. Upravo je to bio razlog da se crveno-beli oglase, a doneli su i odluku da će prvo igrati Superligu Srbije, pa tek onda se posvetiti Jadranu.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti bez korekcija:

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da su nakon hitne sednice Predsedništva KLS i čelnika KSS zaduženih za takmičenja koja je održana u sredu 31.05, utvrđeni termini odigravanja utakmica velikog finala prvenstva Srbije.

Tako će polufinalna serija početi 4. juna, revanš mečevi će se igrati tri dana kasnije, a eventualna majstorica 9. juna.

Ukoliko se polufinale završi na dva meča finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda Meridianbet će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna. Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

Kako je još navedeno u zvaničnom saopštenju Superlige „ Predsedništvo KLS održalo je hitan sastanak povodom termina plej-ofa. Konstatovano je da česta odlaganja termina mečeva doigravanja utiču na kalendar završnice domaćeg šampionata.

Jednoglasno je zaključeno da je interes reprezentativnih selekcija Srbije na prvom mestu i odredilo je termine polufinala i finala plej-ofa Superlige KLS, bez obzira na eventualna pomeranja termina završnice ABA lige“.

KK Crvena zvezda Meridianbet napominje da je Superliga Srbije od izuzetne važnosti, ne samo zbog činjenice što je  u pitanju nacionalni šampionat Republike Srbije, već i zbog toga što je liga pokazala ove sezone svoju ozbiljnost na više načina.

Počev od kalendara takmičenja koji nije ugrozio interes ni jednog kluba, niti regularnost takmičenja, za razliku od nekih drugih liga.

KK Crvena zvezda Meridianbet će se zato tek po završetku velikog finala Superlige Srbije, i nakon moguće treće utakmice finalne serije srpskog šampionata, eventualno okrenuti finalnoj seriji ABA lige.

Podsećamo javnost da je KK Crvena zvezda počeo plej of ABA lige još davnog 28.aprila ove godine utakmicama sa Zadrom, a plasman u finale obezbedio još 23.05.2023 godine pobedom nad ekipom Budućnosti.

Zato celokupnu završnicu, bezbrojna odlaganja, pomeranja termina finala koje se završavalo prethodnih sezona već polovinom aprila, smatramo svojevrsnim skandalom i urušavanjem već narušenog ugleda i integriteta te lige.

Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno.

Najavljeni početak finala ABA lige (koji još uvek nije ni zvanično najavljen za 12.jun, dakle 20 dana nakon poslednje odigrane takmičarske utakmice KK Crvena zvezda Meridianbet) će morati da sačeka završnicu nacionalnog prvenstva Srbije, jer je KK Crvena zvezda Meridianbet dovoljno dugo čekao i gledao kako se narušava regularnost ABA lige, ovoga puta neregulisanim kalendarom takmičenja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tokom, ili na kraju sezone!

Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši.

KK Crvena zvezda od danas neće uopšte spekulisati o datumima i početku finalne serije ABA lige, niti će ono moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije - piše u saopštenju Crvene zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading