CRVENO-BELA DOMINACIJA Zvezda najbolja u Evropi, ovo niko pre njih nije uradio
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su ono što nijedan klub u Evropi nije - da u poslednje tri sezone osvoje tri prvenstvene titule i tri nacionalna Kupa. Evropska fudbalska unija (UEFA) ima 55 članova, u svakom od njih je na desetine klubova, ali niko nije kontinuirano bio na nivou srpskog šampiona. 

Izabranici Miloša Milojevića u četvrtak veče pobedili su Čukarički 2:1 (0:1) u finalu Kupa i tako osvojili jedini preostali trofej koji im je falio da kompletiraju "duplu krunu" treći put zaredom. 

ODLAZAK SA "MARAKANE" Napadač napušta Zvezdu, želi da obuče dres Ferencvaroša?

Ekipa koja je bila najbliža Zvezdinom podvigu je Linkoln Red Imps i dolazi iz Gibraltara. Fudbaleri Linkolna poraženi su ove godine u finalu Kupa, što je trofej koji im je falio da budu na nivou kluba iz Ljutice Bogdana u prethodne tri godine. Na putu da uradi isto što i Crvena zvezda je i litvanski Žalgiris, s tim da su tamo oba takmičenja za ovu sezonu u toku i klub iz Vilnjusa morao bi da osvoji oba trofeja da zaokruži tri duple krune kao crveno-beli. 

U septembru će Zvezda biti učesnik grupne faze Lige šampiona. Mesto u eliti za sezonu 2023/24. izborila je prva u Evropi. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading